Kloi Longster, Foto: Printscreen

užas

Devojčica umrla posle 19h u najgorim mukama zbog ovog simptoma: Lekari je nisu uzimali za ozbiljno, usledio horor

U poslednjim trenucima života, Kloi je bila smeštena u sobu za izolaciju jer je testirana pozitivno na influencu A.

Objavljeno: 11.10.2024. 08:22h

Trinaestogodišnja Kloi Longster osetila je jake bolove u donjem delu rebara i simptome prehlade.

Kasnije joj je dijagnostikovana upala pluća u Ketering Opštoj bolnici u Nortemptonširu u novembru 2022. godine.

Njeno stanje se naglo pogoršalo, te je umrla za manje od 19 sati od prijema.

Njena majka, Luiz, izjavila je na saslušanju da je više puta tražila pomoć od medicinskog osoblja, ali da su je tretirali kao 'majku koja je previše vremena provodila na Guglu', dok su za Kloi govorili da je "dramatična tinejdžerka". Majka tvrdi da je devojčica tretirana sa prezirom tokom poslednjih sati života.

Devojčica nije mogla da hoda od bolova

Iako je Kloi bila devojčica začeta vantelesnom oplodnjom, uz povremene simptome astme, nikada nije doživela ozbiljan napad. Pre nego što je završila u bolnici, Kloi je imala kašalj i bila je prehlađena, ali ništa ozbiljno pa je otišla da prespava kod drugarice.

Na dan kada je preminula, Kloi se požalila majci na bol u rebrima i mučninu, nakon čega je porodica kontaktirala Hitnu pomoć, ali su im rekli da će morati da čekaju dva sata. Majka ju je zbog toga odvezla u bolnicu sopstvenim kolima, gde je devojčica smeštena u kolica, jer nije mogla da hoda zbog jakih bolova. Na dečjem odeljenju joj je dijagnostikovana upala pluća, a potom je premeštena na drugi sprat radi daljeg tretmana.

- Pitala sam medicinsku sestru da li će biti u redu, a ona je rekla da ne zna. Ne znam kako sam izašla iz sobe, samo se sećam da sam se srušila na pod - rekla je Luiz.

Ćerka je pitala da li će umreti

foto: Printscreen/RTS

Ona je dalje objasnila da su medicinske sestre drsko odgovarale Kloi. Govorile su joj da "način na koji diše" samo pogoršava bol. Rekla je i da joj je ćerka tražila pokrivač jer joj je bilo hladno, ali se nije usudila da to i uradi kako je medicinsko osoblje ne bi osuđivalo da "samo drami".

- Pitala me je da li će umreti. Shvatila sam to kao njen pokušaj da mi objasni koliko se loše oseća. Jezivo je što je trinaestogodišnjakinja bila u pravu - rekla je Luiz.

U poslednjim trenucima života, Kloi je bila smeštena u sobu za izolaciju jer je testirana pozitivno na influencu A. Međutim, njeno stanje je nastavilo da se pogoršava, a bolovi su se nastavili sve dok nije preminula u agoniji.

(Espreso/blic žena/prenela PV)