Karlik Džons i Fakundo Kampaco u duelu, Foto: FOTO: KK Partizan

evroliga 2. kolo

Poslednja četvrtina je bila kobna: Čudesni Kampaco nosio Real do pobede nad Partizanom!

Parni valjak pao u prestonici Španije

Objavljeno: 10.10.2024. 21:34h > 23:20h
22:39h

Košarkaši Real Madrida pobedili su Partizan rezultatom 93:86 u okviru 2. kola Evrolige u "Vizink centru".

Španski velikan sada ima skor od jedne pobede i jednog poraza, dok crno-beli i dalje nemaju nijedan trijumf.

Partizan je veoma dobro krenuo meč i sa pet poena Marija Nakića poveo je sa početnih 5:0.

Ipak, ekspresno je uzvratio Eli Endiaj koji je uvek rapsoložen protiv crno-belih, vezao je šest poena i Real je poveo rezultatom 8:7. Ubrzo je je i Mario Hezonja ubacio šest poena u nizu, ali je Partizan uspeo da bude u prednosti zbog fantastičnog šuta za tri poena.

Ubacio je Parni valjak šest trojki u prvih 10 minuta, ali je dozvolio rivalu da na minut odmora ode sa rezultatom 24:24.

Fakundo Kampaco igrao je sjajno, pa je već početkom drugog perioda imao osam asistencija.

Real je na njegovim krilima stigao do 33:26. Ipak, Partizan je uspeo da se preko Vanje Marinkovića približi na 35:34.

Real je potom još jednom poveo sa sedam poena razlike, a onda je na scenu stupio Tajrik Džons sa nekoliko dobrih poteza. Uspeo je Partizan da priđe na 48:47, ali je Serž Ibaka u poslednjim trenucima poluvremena pogodio posle skoka za vođstvo Madriđana na poluvremenu rezultatom 50:47.

Kampaco je svoje prve poene upisao početkom trećeg perioda, a potom se raspucao i Džanan Musa i domaćin je ekspresno stigao do 57:49.

Partizan se nije predavao, uspeo je da odgovori rivalu, a onda je trojkom Sterlinga Brauna prišao na 59:57.

Nastavio je Braun sa dobrom igrom, pa je nedugo kasnije smanjio na 63:62.

Kampaco je u tim trenucima povukao Real, prvo je pogodio trojku, a potom asistirao Gabrijelu Deku za koš uz faul.

Uspeo je Brendon Dejvis da prekine seriju rivala, a Partizan je posle 30 minuta imao zaostatak od 68:64.

Poenima Sterlinga Brauna sa penala naš predstavnik je otvorio četvrtu deonicu, ali je onda usledilo pravo pomračanje među crno-belima.

Ksavijer Rejtan-Mejs je pogodio dve neverovatne trojke preko Dejvisa, i tako započeo seriju Reala od čak 15:0. Madriđani su tako poveli sa ogromnih +17.

Ipak, tada se budi Karlik Džons vezao je devet poena i približio svoj tim na jednocifreni zadatak.

Međutim, sve je bilo gotovo nakon nove trojke Endiaja.

Raspucao se potom i Frenk Nilikina, a Džons je nastavio sa dobrom igrom, ali je to bilo dovoljno samo za poraz rezultatom 90:83.

Serž Ibaka je predvodio Real sa 15 poena i sedam skokova, Džanan Musa i Ksavijer Rejtan-Mejs postigli su po 12 poena, Gabrijel Dek, Mario Hezonja i Eli Endiaj imali su po deset, dok je sjajni Fakundo Kampaco utakmicu završio sa osam poena, šest skokova i 11 asistencija

Karlik Džons je sa, takođe, 15 poena bio najbolji u Partizanu,  Sterling Braun i Vanja Mariković dodali su po 12, a Frenk Nilikina i Tajrik Džons po 11. U strelce se samo nije upiao Aleksej Pokuševski.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

22:11h

IV ČETVRTINA

10. minut - Pogađa sad Nilikina dugu dvojku. Odbranio se Partizan, pa trojka Nilikine. Peti faul Brendona Dejvisa, Endiaj 1/2 s penala. Tri penala iznudio je Karlik Džons, četvrti faul Ibake. Karlik 3/3 sa penala. Neverovatna trojka Kampaca preko Bonge uz zvuk sirene.Vraća je Nilikina. Endiaj šalje Tajrika na liniju penala, Džons 0/2 sa penala. Real Madrid je slavio rezultatom 93:86.

7. minut - Sedmi poen u nizu Karlika Džonsa. Dek fauliran od strane Dejvisa, sumnjiva odluka poljskog sudije, Argentinac 1/2 s penala. Čudesan prodor i pogodak Džonsa. Novi skok u napadu i kucanje Ibake. Greši Nilikina. Endiaj pogađa trojku i donosi pobedu Realu. Tajm-aut Željko Obradović. 89:75.

5. minut - Sada duga trojka i Muse. Tajm-aut Željko Obradović. Na neverovatan način se lopta odbija Musi koji upisuje nove poene. Karlik Džons trojkom prekida seriju Reala od 15:0. Lepo se snašao i poentirao Karlik, mini-serija Partizana od 5:0. Tajm-aut Ćus Mateo. Rejtan-Mejs sad nije pogodio. 83:71.

3. minut - Greši Marinković, pa pravi nesportski faul. Musa 2/2 sa penala. Nerealni Rejtan-Mejs ponovo pogađa za tri preko Dejvisa. Pogodak Serhija Ljulja. Tajm-aut Željko Obradović. Nova greška Partizana. 78:66.

1. minut - Sjajno je Braun pri kraju napada iznudio faul Endiaja i dva penala, Sterling 2/2 sa penala. Neverovatna trojka Rejtana-Mejsona preko Dejvis Brendona. 71:66.

21:50h

III ČETVRTINA

10. minut - Ibaku faulira Dejvis, Serž 2/2 s penala. Iznudio je Marinković tri penala nakon faula Rejtana-Mejsa, kapiten Partizana 2/3 sa penala. Musa 0.6 sekundi pre kraja dobija faul Dejvisa, Džanan 2/2 s penala. Ibaka faulira Dejvisa, zamenik kapitena crno-belih 1/2 sa penala. Hrabri Braun pogađa preko Ibake, koji ima tri faula. Neverovatno, Kampaco maši trojku, pa ubacuje posle skoka Ibake. Neverovatni Kampaco asistira za Deka, koji ponovo pogađa uz faul, ovog puta Nilikine. Ne pogađa dodatni penal Gabrijel. Lepa akcija i poeni Dejvisa na pas Marinkovića. Odbranio se Partizan, a onda je Nilikina umalo pogodio kao Kecman protiv Cibone. Real Madrid posle 30 minuta vodi rezultatom 68:64.

7. minut - Novi promašaj Džonsa. Nakić lepo zaustavlja jačeg Ibaku. Koraci Marinkovića. TV tajm-aut. Dobra odbrana Marinkovića nad Hezonjom. Sjajan prodor i poeni Marinkovića. Krade loptu Bonga i asistira Braunu za tri poena. 59:57.

5. minut - Musa pogađa uz faul posle asistencije Kampaca, pogađa i dodatni penal. Bonga lepo pronalazi Marinkovića koji dugu dvojku, iako se na prvu činilo kao da je trojka. Nakić zaustavlja imenjaka Hezonju. Dobar napad našeg tima, ali promašaj Nakića za tri. Hezonja pogađa preko Karlika Džonsa. 59:52.

Karlik Džons i Fakundo Kampaco u duelufoto: FOTO: KK Partizan

3. minut - Treći faul Tavaresa, ovog puta u napadu. Težak promašaj Bonge za tri. Kampaco se prošetao do koša, prvi poeni za omalenog Argentinca. Uz dosta sreće je došla lopta do Tavaresa koji potom lagano prikucava. Četvrti faul Tavaresa. Tri promašaja Partizana u napadu. 54:49.

1. minut - Lundberg sjajno krade loptu Tavaresu, pa poeni Tajrika na drugoj strani posle asistencije Karlika. 50:49.

21:07h

II ČETVRTINA

10. minut - Novo lako kucanje Tavaresa. Dejvis ne pogađa za tri. Bonga sjajno pronalazi Džonsa koji zakucava uz faul Tavaresa, ne pogađa dodatni penal. Dejvis baca loptu u aut. Ibaka zakucava posle skoka u napadu. Tajm-aut Željko Obradović. Tajrik asistira za Brauna, laki poeni Sterlinga pod košem Reala. Ostao je sam i pogodio trojku Karlik Džons. Tajm-aut Real Madrid. Neverovatno, Braun greši, a potom Ibaka pogađa uz zvuk sirene za dva. 50:47.

7. minut - Još jedna trojka Bonge. Laki poeni Andresa Feliza, a Brendon Dejvis koristi prostor u odbrani Reala. Povreda Feliza, napustio je teren i otišao u svlačionicu. Osma asistencija Kampaca i novi poeni Abaldea. Sjajna akcija Partizana i dva penala za Džonsa posle faula Tavaresa, Tajrik 2/2 sa penala. 44:40.

5. minut - Kontra Partizana i kucanje Lundberga. Tajm-aut Ćus Mateo. Rejtan-Mejs se dobro snašao i pogodio trojku. Neverovatno, novi poeni Deka. Greška Partizana, Bonga nesmotreno gazi liniju. 40:33.

3. minut - Tajrik Džons dobija dva slobodna bacanja, 2/2. Kampaco ponovo nalazi Deka, a Argentinac ubacuje uz faul Alekseja Pokuševskog, ubacio je Dek i dodatni penal. Ksavijer Rejtan-Mejs ubacuje trojku za 33:26. Tajm-aut Željko Obradović. Džons poentira posle skoka u napadu, Tajrik ubacuje i dodatni penal. Ibaka se poziciniorao i zakucao posle nove asistencije, sedme, Kampaca. Čudesna trojka Vanje Marinkovića. 35:32.

1. minut - Isak Bonga faulira Ibaku, Serž 1/2 sa penala. Novi poeni Ibake, ovog puta posle skoka u napadu. 27:24.

20:43h

I ČETVRTINA 24:24

10. minut - Bonga je ostao sam i pogodio trojku, peta trojka crno-belih. Serž Ibaka se iskusno snašao i pogodio za dva. Sjajna asistencija Kampaca i poeni Gabrijela Deka. Ubacuje trojku i Sterling Braun. Braun šalje Hezonju na linij penala, Hrvat 2/2 s penala. Sada slobodna i za Alberta Abaldea, Abalde 2/2 sa penala. Šteta, dobra akcija Partizana za poslednje dve sekunde, ali Lundberg nije pogodio. Posle prve četvrtine rezultat je 24:24.

7. minut - TV tajm-aut. Lepa akcija Partizana i trojka Vanje Marinkovića. Mario Hezonja pogađa uz faul Frenka Nilikine da pas Fakunda Kampaca, a potom ubacuje i dodatni penal Hrvat. Hezonja u svom stilu iz ćoška pogađa trojku. Nilikina uzvraća trojkom. Tavares ostaje sam i kuca loptu u koš. 16:18.

5. minut - Lako kucanje Tavaresa. Trojka Endiaja. Trojka Brendona Dejvisa. Dobra odbrana Partizana, pa poeni u kontri Lundberga. 8:12.

3. minut - Nakić iznuđuje dva penala posle ofanzivnog skoka, 2/2 sa penala. Isak Bonga blokira Džanana Musu. Eli Endiaj pogađa uz faul Bonge, pogađa i dodatni penal. Sjajno se snašao i poentirao Ife Lundberg pored Edija Valtera Tavaresa. 3:7.

1. minut - Mario Nakić otvara utakmicu trojkom. Odbranio se Partizan od prvog napada Real Madrida na meču. 0:3.

20:16h

Košarkaši Partizana gostuju Real Madridu u okviru 2. kola Evrolige.

Meč se igra u "Vizink centru" od 20:45.

Posle prvog kola oba tima imaju po poraz.

Partizan je izgubio na gostovanju Baskoniji, dok je Real iznenađen u Minhenu od strane Bajerna.