Policajci spasili psa ostavljenog na Floridi, Foto: Printscreen/ X/ @TheFrontEraNews

SNIMAK KOJI JE OBIŠAO SVET

Gde će im duša? Prestravljenog psa ostavili na milost i nemilost jezivog uragana, vezali ga za ogradu - pa pobegli!

Oni koji su otišli ostavili su sve svoje stvari i svoje domove, znajući da im se možda nikada neće vratiti

Objavljeno: 10.10.2024. 14:45h > 14:52h

Milioni ljudi koji žive na Floridi odavno su napustili svoje domove, a "oluja veka", uragan Milton kategorije 5, već besni državom. Uprkos zvaničnim upozorenjima da je u smrtnoj opasnosti svako ko se nađe na putu oluje od 175 milja na sat (280 km/h), mnogi su se oglušili o upozorenja.

Oni koji su otišli ostavili su sve svoje stvari i svoje domove, znajući da im se možda nikada neće vratiti.

Ipak, na snimcima na društvenim mrežama, koje su podelili policajci Floride pokušavajuće da zaštite ljude uoči razornog uragana, čini se da je jedan stanovnik Floride napravio nehuman očajnički izbor: i dok se Milton približavao zapadnoj obali države, on je vezao svog psa za stub ograde i otišao, prenosi Mirror.

Interventna policija uočila je prestravljenog napuštenog psa vezanog pored autoputa i, uprkos snažnom vetru koji je već počeo da ih obara, izašli su iz svog automobila kako bi spasili životinju.

Pas rase bul terijer, na snimku koji je objavljen na mreži X, drhti i stoji u dubokoj bari dok mu prilaze policajci kako bi ga spasili. Trudeći se da ne uplaše psa, policajci su oprezno prišli psu koji je bio nemilosrdno ostavljen i vezan za stub ograde, na oko 10 metara od magistralnog puta.

Deleći na X-u video, policajci su izjavili da je "jutros spasen pas koji je ostao vezan za stub na putu I-75 u blizini Bruce B Downs Blvd. NEMOJTE ovo raditi svojim ljubimcima, molimo vas.“

Gledaoci i vlasnici ljubimaca su užasnuti snimkom i reagovali su sa nevericom na video. Oni ne mogu da zamisle da tako nešto urade svojim voljenim psima, a jedan šokirani gledalac je predložio: "Možda pronađemo vlasnika, pa da ga policija veže za stub i ostavi? Ovo je samo predlog."

Uragan Milton, koji se razvio u oluju 5. kategorije, brzine od skoro 300 km na čas, zbog toplih voda u Meksičkom zalivu, sticgao je na kopno u gusto naseljenoj oblasti zaliva Tampa i uputio se na zapad preko centralnog pojasa Floride.

Bonus video:

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)