Foto: RTS printscreen

AU, ČOVEČE!

Posle 2 godine pauze Crna Gora se vraća na Evroviziju: 4 numere odmah diskvalifikovane, evo ko se sve takmiči

Komisija je razmotrila rekordnih 37 prijava

Objavljeno: 10.10.2024. 14:17h

Nakon pauze od dve godine, Crna Gora će na Evroviziji 2025. godine imati svog predstavnika.

Nakon razmatranja rekordnog broja prijava, Selekciona komisija je odabrala pesme koje će biti predstavljene na festivalu Montesong. Pobednička kompozicija predstavljaće Crnu Goru na „Eurovision Song Contest 2025“ u maju, u Švajcarskoj.

Komisija je razmotrila rekordnih 37 prijava i odabrala sljedeće finaliste, navedene po abecednom redosledu:

ANASTASIJA KOPROLČEC - Kraj BEND "9" - Stop war BOBAN RAJOVIĆ - Suze DOLCE HERA - Repeat ĐURĐA - To ljubav je GLUMCI BEND - San ISAK ŠABANOVIĆ - Ljeto, ljeto, ljeto KEJT - Obala raja LUKA PERAZIĆ I RADE VUKČEVIĆ - Dva srca LUKA RADOVIĆ - Kada dođe maj MILENA VUČIĆ - Škorpija NEMANJA PETROVIĆ - Među zvijezdama NEONOEN - Clickbait NINA ŽIŽIĆ - Dobro došli TINA DŽANKIĆ – Nova VERICA ČULJKOVIĆ - Čuješ li

Komisija je takođe odabrala i troje učesnika i pesama u slučaju da neko od gore navedenih finalista odustane ili ne ispoštuje rok za dostavljanje konačnih snimaka.

TAMARA ŽIVKOVIĆ - Poguban let

HANIBAL - Čuvaj me

DANIJEL POPOVIĆ - Kano kastigan

Predsednik selekcione komisije Boris Šarančić kazao je da su od 37 prijava četiri diskvalifikovane u startu.

„Prva je diskvalifikovana jer je potpuno bila na engleskom jeziku, a propozicije su bile da minimum 51 odsto treba da bude na jezicima u službenoj upotrebi, dvije su diskvalifikovane zbog prekoračenja dužine, a četvrta zato što je autor na Instagram profilu prije nekoliko dana objavio i naziv kompozicije što je jasno bilo kršenje pravila“, kazao je Šarančić.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf.rs/Rtcg.me/Prenela:M.S.)