Džordž Baldok, Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

užasna tragedija

Hitna pomoć stigla za 9 minuta, nije mu bilo spasa: Detalji tragedije koja je zavila svet fudbala u crno

Pronašao ga vlasnik kuće

Objavljeno: 10.10.2024. 08:42h > 08:56h

Užasne vesti obišle su u sredu svet fudbala! Reprezentativac Grčke i član Panatinaikosa Džordž Baldok pronađen je mrtav u bazenu svoje kuće u Atini.

Iako će tek obdukcija pokazati šta je uzrok smrti, grčki mediji već donose pojedine detalje o tome šta se i kako odigralo juče, sinoć i tokom noći.

"Gazzetta" piše, pozivajući se na izvore u atinskoj policiji, da je Džordžova supruga koja živi u Engleskoj s njihovim detetom u sredu u toku dana bezuspešno pokušavala da stupi sa njim u kontakt i da je veliki broj poziva ostao bez odgovora.

Bazen u kome je nastradao fudbalerfoto: Credit: Ioannis Alexopoulos/LNP/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tada je pozvala vlasnika kuće u atinskom naselju Glifada u kojoj je njen suprug boravio i upitala da li on možda zna nešto više. Vlasnik je otišao na adresu i pronašao Džordžovo telo u bazenu.

Zabeleženo je da je hitna pomoć pozvana u 22:29 i da je vozilo sa lekarskim timom već u 22:38 stiglo na mesto tragedije i bilo u poziciji samo da konstatuje smrt, prenosi "Sportklub".

"Gazzetta" navodi da na Džordžovom telu nije bilo bilo kakvih povreda, niti tragova nasilja.

Prema grčkom zakonu, kada smrt nastupi u domu potrebno je da telo bude izneto u prisustvu doktora sudske medicine tako da je ceo proces potrajao i u međuvremenu su se ispred kuće u kojoj je Džordž živeo okupili njegovi saigrači i treneri iz Panatinaikosa, uz nekoliko članova uprave kluba i navijača.

Mesto gde je nastradao Baldokfoto: Credit: Ioannis Alexopoulos/LNP/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

Policija je pokrenula istragu o smrti reprezentativca Grčke, ali će se malo toga znati pre nego što javnost bude obaveštena o rezultatima autopsije.

Veliki broj Džordžovih saigrača i rivala ostavljao je poruke i poslednje pozdrave prerano preminulom fudbaleru na društvenim mrežama tokom noći i rano jutros.

Bonus video:

(Espreso sport/Sportklub)