Pita sa jabukama, Foto: Privatna arhiva

fantastična

Brzinska pita sa jabukama osvojila sve srpske domaćice: Pravi se sama od sebe, a ni dinara nećete potrošiti na nju

Piprema je toliko jednostavna da ćete je završiti za tren oka.

Objavljeno: 10.10.2024. 08:10h

Ovog jutra baka Jelena Petrović nam otkriva najbolji recept za fantastičnu pitu sa jabukama, grizom i jogurtom.

Ne treba ni da idete u kupovinu, jer se sstojke već imate kod kuće, a idealna je za svečanosti.

Piprema je toliko jednostavna da ćete je završiti za tren oka.

Potrebno je:

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

8 gotovih kora tankih kora

1/2 čaša od jogurta griza

100 gr šećera

1/2 čaša jogurta

2 jaja

2 veće rendane jabuke

1/2 kesice cimeta

1 vanilin šećer

1/2 praška za pecivo

ulje

Priprema:

Umutiti jaja sa 100 gr šećera, dodati griz, jogurt, 1/2 šoljice ulja, vanilin šećer i pola peciva. Sve dobro izjednačiti.

Jabuke izrendati,dodati, cimet i lepo izmešati. Raširiti prvu koru na radnu površinu pa je namazati sa uljem

Prebaciti drugu koru preko nje, pa nju premazati nadevoM jaja, tako uraditi i sa trećom i četvrtom korom. Preko četvrte razbacajte pola rendanih jabuka, savite krajeve i polako urolujte u rolnicu.

Prebacite u pleh koji ste obložili pek papirom za pečenje. Tako uraditi i drugu rolnicu. Peći 40-50 min na20 stepeni C da lepo porumeni. Pečenu pitu ukoliko želite pospite prah šećerom zamirisanom vanilom. Sladite se dragi moji!

(Espreso)