fantastična
Brzinska pita sa jabukama osvojila sve srpske domaćice: Pravi se sama od sebe, a ni dinara nećete potrošiti na nju
Piprema je toliko jednostavna da ćete je završiti za tren oka.
Ovog jutra baka Jelena Petrović nam otkriva najbolji recept za fantastičnu pitu sa jabukama, grizom i jogurtom.
Ne treba ni da idete u kupovinu, jer se sstojke već imate kod kuće, a idealna je za svečanosti.
Piprema je toliko jednostavna da ćete je završiti za tren oka.
Potrebno je:
8 gotovih kora tankih kora
1/2 čaša od jogurta griza
100 gr šećera
1/2 čaša jogurta
2 jaja
2 veće rendane jabuke
1/2 kesice cimeta
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
ulje
Priprema:
Umutiti jaja sa 100 gr šećera, dodati griz, jogurt, 1/2 šoljice ulja, vanilin šećer i pola peciva. Sve dobro izjednačiti.
Jabuke izrendati,dodati, cimet i lepo izmešati. Raširiti prvu koru na radnu površinu pa je namazati sa uljem
Prebaciti drugu koru preko nje, pa nju premazati nadevoM jaja, tako uraditi i sa trećom i četvrtom korom. Preko četvrte razbacajte pola rendanih jabuka, savite krajeve i polako urolujte u rolnicu.
Prebacite u pleh koji ste obložili pek papirom za pečenje. Tako uraditi i drugu rolnicu. Peći 40-50 min na20 stepeni C da lepo porumeni. Pečenu pitu ukoliko želite pospite prah šećerom zamirisanom vanilom. Sladite se dragi moji!
(Espreso)