Bazen, ilustracija, Foto: Mary Salen / Panthermedia / Profimedia

dali iskaze

Saslušani osumnjičeni: Dete se udavilo na Zlatiboru, evo šta su imali da kažu!

U Višem javnom tužilaštvu u Užicu danas su svoje iskaze dali osumnjičeni Z.A. (65) iz Užica, iz firme koja održava bazane, i menadžer hotela N.S. (47) iz Čajetine, koji se sumnjiče da su počinili krivično delo teško delo protiv opšte bezbednosti

Objavljeno: 09.10.2024. 15:59h

Danas su pred Višim javnim tužilaštvom u Užicu saslušani Z.A. (65) iz Užica, iz firme koja održava bazane, i menadžer hotela N.S. (47) iz Čajetine, koji se sumnjiče da su počinili krivično delo teško delo protiv opšte bezbednosti.

Postoji osnovana sumnja da su odgovorni za utapanje šestogodišnjeg dečaka V.I. iz Beograda u bazenu u zlatiborskom hotelu.

- Obojica su negirali krivicu. Z.A. smatra da nije odgovoran što na bazenu nije bilo rešetke na cevi, dok N.S., koji je menadžer hotela, smatra da nije odgovoran što na bazenu nije bilo spasioca, jer kaže da to nije bila njegova obaveza - saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi.

Ova strašna tragedija se dogodila 1. oktobra, kada je šestogodišnji dečak otišao da se kupa u dečijem bazenu. Njega je povukao vakuum iz cevi sa dna bazena, na kojoj nije bilo rešetke i prikovala ga za dno. U njegovoj pratnji je bila njegova baka, koja je bila na drugom kraju bazena.

Kada su povike žene čuli dvojica ljudi koji su bili u bazenu za odrasle, koji je odvojen od dečijeg bazena, pritrčali su i pokušali da dete izvade iz bazena, koga su jedva odvojili od dna. Odmah je došla i hitna pomoć, ali, nažalost, mogli su samo da konstatuju smrt deteta.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Preneo: V.Š)