Volodimir Zelenski, Foto: PrintScreen/ Twitter/ Володимир Зеленський

doaš

Zelenski u Dubrovniku: Odmah se javio na mrežama!

On je na društvenoj mreži "X" objavio da je stigao u Hrvatsku

Objavljeno: 09.10.2024. 12:34h > 12:36h

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sleteo je u Dubrovnik.

On je na društvenoj mreži "X" objavio da je stigao u Hrvatsku.

"Stigao sam u Hrvatsku kako bih se sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem i predstavnicima drugih zemalja iz regiiona te učestvovao na trećem samitu Ukrajina - Jugoistočna Europa. S premijerom Plenkovićem razgovaraćemo o daljjoj odbrambenoj saradnji, rehabilitaciji naših ratnika ranjenih na bojištu, te oporavku Ukrajine. Na samitu u formatu Ukrajina+12, razgovaraćemo o međunarodnim naporima za približavanje mira i implementaciju Mirovne formule, našem zajedničkom odgovoru s partnerima na sigurnosne izazove, te o saradnji na putu prema Evropskoj uniji i NATO-u", napisao je Zelenski.

Reporter HTV-a u javljanju iz Dubrovnika rekao je kako je dolazak predsednika Zelenskog jedan od sigurnosno najizazovnijih susreta održanih u Dubrovniku.

"Kako kažu stručnjaci, prvi put u Dubrovnik dolazi osoba kojoj preti atentat ili tako nešto. Stoga zahteva posebne sigurnosne mere. Već juče, tokom jutra, počelo su se odvoziti kante i ograđivati parkinzi oko ovoga dela grada. Danas je učenicima dve obližnje srednje škola najavljeno da neće imati nastavu. Sva vozila koja su u krugu hotela odvođena su i njih danas ovde nema", rekao je.

Dodao je i kako će se čitav program događati u hotelu, pa čak i onaj kulturni program, a da neće biti šetnje Stradunom ili razgledavanje grada.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Preneo: V.Š)