Čima Moneke, Foto: Starsport©

više nema dileme

Čima Moneke razjasnio situaciju sa Partizanom! Nije isključeno...

"Imao sam ugovor sa Baskonijom"

Objavljeno: 09.10.2024. 11:29h > 11:35h

Nigerijski košarkaš Čima Moneke je dobio naklonost beogradskih navijača uprkos tome što je bio jedna od najvećih pretnji po koš Partizana i Crvene zvezde.

Krilni centar ne krije da ga posebno inspiriše da igra u Srbiji, a sada će u 2. kolu Evrolige gostovati šampionu ABA lige.

On je u susret tom duelu pojasnio situaciju sa Partizanom, koja je očigledno bila "napumpana" u košarkaškoj javnosti.

- Imao sam ugovor za ovu sezonu sa Baskonijom, sa izuzetno velikim otkupom. Nisam dobio poziv mog menadžera u kom mi je rečeno da sam blizu bilo čega... Bio sam na Mikonosu, u Australiji, Las Vegasu i onda odem na društvene mreže i vidim da je neko izmislio glasinu. Bio sam povezivan sa tri, četiri tima, a Feliks Fernandes, naš generalni menadžer, mi je rekao da ću biti u Vitoriji i igrati ovde još u junu kada se sezona završila. Ja, lično, nisam čuo ništa da bih uopšte pomislio da ću preći negde, tako da... - rekao je Moneke u intervjuu za "Sportal".

Čima Monekefoto: EPA/ANNA SZILAGYI

Nije isključio mogućnost da jednog dana zaigra za beogradske "večite".

- Samo želim da igram košarku, da budem vrlo dobro plaćen za to, da se pobrinem za svoju porodicu... Imaću 29 godina sledećeg leta, nemam još 20 godina pred sobom... Jedino što želim je da ostanem zdrav posle svake utakmice, a sledećeg leta će se stvari rešiti. Ja sam igrač Baskonije, pod ugovorom sam, nema neke velike priče iza toga.

Očigledno je Moneke veliki profesionalac i ne želi da mu bilo šta odvlači pažnju sa terena, ali će svakako narednog leta kada mu ističe ugovor sa Baskonijom biti jedan od traženijih igrača na tržištu.

Bonus video:

(Espreso sport/Sportal)