Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, Foto: AP

BLOKIRANO!

Erdogan povukao neočekivani potez, odluka pala nakon svirepog zločina koji je okovao zemlju: Putin je uradio isto!

Odluka je doneta zbog sumnje u mogućnost izvršenja krivičnih dela u obliku štetnih sadržaja na mesindžeru

Objavljeno: 09.10.2024. 10:27h

Turska je blokirala pristup platformi za razmenu poruka Discord, saopštila je Uprava za informacione tehnologije i komunikacije te zemlje.

Odluka je doneta zbog sumnje u mogućnost izvršenja krivičnih dela u obliku štetnih sadržaja na mesindžeru.

Prema rečima turskog ministra pravde Jilmaza Tunča, sud u Ankari doneo je odluku o zabrani pristupa Discordu zbog sumnje u mogućnost izvršenja krivičnih dela povezanih sa "seksualnim zlostavljanjem dece", preneo je Rojters.

"Odlučni smo u nameri da zaštitimo našu omladinu i decu od štetnih sadržaja na društvenim mrežama koji predstavljaju krivična dela. Nikada nećemo dozvoliti da se poljuljaju temelji našeg društva", napisao je Tunč na mreži X.

Odluka o zabrani usledila je nakon negodovanja javnosti zbog ubistva dve žene, koje je počinio 19-godišnji mladić ranije ovog meseca.

Na društvenim mrežama pojavili su se sadržaji u kojima korisnici Discorda hvale ubistvo, što je dodatno pojačalo nezadovoljstvo javnosti.

U međuvremenu, Rusija je takođe blokirala isti mesindžer zbog kršenja zakona, nakon što je prethodno tu platformu kaznila jer nije uklonila zabranjeni sadržaj.

Bonus video:

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)