Pas, ilustracija, Foto: Printscreen / Tik Tok / wally.meets.world

bilo je dramatično

Pas heroj: Ženkica (13) na neverovatan način spasila vlasnika! Da nije bilo ove lepotice život bi bio izgubljen!

Keruša je izletela iz udaljene kolibe svog vlasnika i lajala tražeći pomoć

Objavljeno: 09.10.2024. 10:11h

Muškarac iz Vašingtona se uspešno oporavlja nakon što je pao i povredio nogu - sve zahvaljujući svom psu Giti.

Keruša je izletela iz udaljene kolibe svog vlasnika i lajala tražeći pomoć, dok nije privukla pažnju zamenika šerifa u blizini.

Prema saopštenju Kancelarije šerifa okruga Stivens, koja se nalazi na severoistoku Vašingtona, blizu granice sa Kanadom, zamenik šerifa Rajt patrolirao je ruralnim, šumovitim područjem, kada je naišao na 13-godišnju spasenu kuju Gitu kako sedi na putu. Pošto u blizini nije bilo lako dostupnih kuća, zamenik je pokušao da je namami u svoje vozilo.

"Rajt je pokušao da dovede psa u svoje vozilo kako bi pronašao vlasnika, ali pas nije hteo da uđe," navela je kancelarija šerifa u izjavi na Fejsbuku.

"Rajt je potom pregledao okolne kuće u krugu od milju, ali nije mogao da pronađe vlasnika."

Osećajući da nešto nije u redu, Rajt je ponovo prišao Giti i pokušao da je skloni sa puta, ali ovog puta crno-beli pas je potrčao niz neobeležen sporedni put.

"Rajt je krenuo za psom, a ona ga je odvela do male letnje kolibe," napisala je kancelarija šerifa.

Ispostavilo se da je Gita pokušavala da vodi zamenika šerifa na određeno mesto. Neposredno ispred kolibe, njen 84-godišnji vlasnik ležao je na zemlji sa povređenom nogom.

"84-godišnji muškarac, koji je imao i druge medicinske probleme i redovno uzimao lekove, pao je i povredio nogu," napisala je kancelarija, dodajući da je čovek satima dozivao pomoć, ali nije mogao da se pomeri.

Nazvavši Gitu "herojskim psom", kancelarija šerifa priznala je da je ona bila "najbolji prijatelj gospodina u nevolji."

"Zahvaljujemo Giti što mu je tog dana spasila život. Loajalnost i herojstvo naših krznenih prijatelja nikada ne prestaju da nas zadivljuju," zaključila je kancelarija.

"Hvala ti, zameniče Rajt, na dodatnom trudu, i hvala tebi, Gita, što si bila dobra devojka i pravi heroj," napisali su, a prenosi People.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/K.O/Preneo: V.Š)