Jirgen Klop, Foto: EPA/ADAM VAUGHAN

šok

Bomba: Jirgen Klop ima novi posao, postoji specijalna klauzula

Nemac ne može bez fudbala

Objavljeno: 09.10.2024. 09:18h > 09:20h

Nemački trener Jirgen Klop pronašao je novi posao! Iako nije u pitanju klasičan trenerski angažman, svi svetski mediji bruje o velikom projektu.

Kako je otkrio pouzdani Florijan Pletenberg, Klop je potpisao ugovor sa Red Bulom koji će biti na snazi od 1. januara 2025. godine.

Kako su tačno naveli, Klop postaje "Global head of soccer", što znači da će biti "šef fudbalskih operacija" i savetnik svim trenerima pod okriljem Red Bula, a to su - Lajpcig, Salcburg, Lids, kao najpoznatiji u Evropi i Njujork u MLS ligi i brazilski Bragantino.

Skaj sport navodi da će Klopov glavni zadatak biti da savetuje sve glavne trenere, ali u gotovo svim aspektima fudbala, ne samo igre. Odnosno, baviće se i trenerskim poslom, ali i zajedničkom, prepoznatljivom filozofijom koju Red Bul želi da gaje njegovi timovi, kao i razvoj mladih igrača, talenata, međutim i razvoj trenera i u mlađim kategorijama.

Jirgen Klopfoto: EPA/NEIL HALL

Takođe, Klop će biti u komunikaciji i sa skauting službama, jer je u interesu Red Bula da nastavi da dovodi potencijalne buduće svetske zvezde, a svi znamo koliko igrača su "napravili" Lajpcig i Salcburg i da su bili "most" od manjih klubova ka najvećim u Evropi, prenose "Sportske".

Glavni operativac koji je zaslužan što je ubedio Klopa da prihvati ovu poziciju je Oliver Minclaf, koji je bio u Lajpcigu od 2014. do 2022. godine, a od tada je zadužen za sve sportske projekte Red Bula, uključujući i formulu 1. On je želeo da Klop bude zadužen za apsolutno sve fudbalske operacije i da mu ponudi do sada neviđeni trenerski posao.

Najvažnija informacija jeste i posebna klauzula u Klopovom ugovoru, a to je da u bilo kom trenutku može da postane selektor Nemačke!

Naravno, Klop je uvek bio interesantan Savezu, ali trenutno Julijan Nagelsman uživa veliko poverenje i sigurno će voditi Nemačku na Mundijalu 2026. godine.

(Espreso sport/Sportske)