Jokić na meču protiv Denvera, Foto: Fadel Senna / AFP / Profimedia

da li ste ovo očekivali?

Šok iz Amerike: Nikola Jokić ponižen kao nikad

Ništa od MVP priznanja?

Objavljeno: 09.10.2024. 09:09h > 09:11h

Sezona u NBA ligi počinje 22. oktobra, a kako to biva u Americi, imamo i prve stručne prognoze.

Naime, generalni menadžeri svih 30 franšiza odgovorili su na tradicionalnu anketu, a rezultati kažu da će Boston Seltiksi odbraniti šampionski prsten, dok će Nikola Jokić ostati bez MVP nagrade.

Aktuelni šampioni su favoriti sa 83% glasova, dok je Oklahoma druga sa 13%, a treći Dalas sa samo 3%.

Izglasano je i šest najboljih na Istoku (ovim redom: Boston, Njujork, Filadelfija, Klivlend, Milvoki, Orlando), odnosno šest najboljih na Zapadu (ovim redom: Oklahoma, Minesota, Denver, Dalas, Finiks i Memfis).

Jokić na meču protiv Bostonafoto: Fadel Senna / AFP / Profimedia

Čak 40% generalnih menadžera veruje da će Šej Gildžus-Aleksander biti MVP u predstojećoj sezoni. Prati ga Luka Dončić sa 30%, a na deobi treće pozicije su Džoel Embid, Džejson Tejtum i naš Nikola Jokić, branilac laskavog priznanja - sva trojica dobila su po 7% glasova, prenosi "Mozzartsport".

Zanimljivo je bilo pitanje koga bi menadžeri birali kao prvog pika u nekoj svojoj novoj franšizi da su svi igrači trenutno na tržištu. Ogromnu većinu od 77% glasova dobo je Viktor Vembanjama. Jokić i Šej izjednačeni su na drugom mestu sa po 10%...

Ipak, od srpskog reprezentativca očekuje se da bude proglašen za najboljeg centra - njemu je otišlo 87% glasova u ovoj kategoriji.

Bonus video:

(Espreso sport/Mozzartsport)