Miloš Teodosić, Foto: Mehmet Murat Onel / AFP / Profimedia

poludeo je

Tresla se svlačionica: Urlao je na Miloša Teodosića

Otkriven i razlog

Objavljeno: 09.10.2024. 08:39h > 08:57h

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević govorio je o odnosu koji uspostavlja sa saigračima i usput otkrio jednu situaciju u kojoj je Miloš Teodosić osetio njegov "gnev".

Legenda srpske košarke je u podkastu "X&O's" sumirala svoju filozofiju.

- Najbitnije u današnjoj košarci, jeste naučiti ponašanju jednu grupu ljudi koju želim da treniram. Trenerski gledano ne prelazim preko nepoštovanja i manjak respekta. To ne postoji kod mene, jer moraš da me poštuješ. Tražim da se pruža poštovanje igračima ukoliko pokažu da to zaslužuju. Svako može da pogreši, a moja filozofija je da svakome treba pružiti šansu i iz njega izvući maksimum - rekao je Đorđević.

Aleksandar Đorđevićfoto: Starsport©

O saradnji sa Milošem Todosićem.

- Imao sam sreću da treniram Miloša Teodosića, košarkaški virtouz i jedan od najtalentovanijih igrača ikada na ovim prostorima. Sećam se da sam urlao 2014. godine u svlačionici. Vikao sam: Daj mi dobrog Tea, ne lošeg, daj mi dobrog, vođu, ne ovog kad poludiš. Pojasnio je... - Insistirao sam na tome i ponosan sam na odnos koji sam izgradio sa njim. Teo je bio najbitniji igrač svoje generacije u našoj reprezentaciji. To je naravno evoluiralo, nije moglo odmah da se napravi. Ne može ni sa jednim igračem. Čvrsto verujem u ljudskost u odnosima da moraš da se ostvariš ka saradniku kao čovek. Kao igraču mi je bilo lakše da napravim te odnose iznutra, teže je kad si kao trener van svlačionice.

Bonus video:

(Espreso sport/X&O's)