Grobnica, Foto: Twitter

da li je moguće?

O ovom spomeniku porodice Mladenović bruji cela Srbija! Nećete verovati šta je urezano, ovo je ludilo! (FOTO)

I kako to u današanje vreme biva, neko je primetio, fotografisao i okačio na društvenu mrežu X

Objavljeno: 09.10.2024. 07:49h > 08:08h

Sve češće na društvenim mrežama viđamo prizore sa groblja. I kako takva mesta sama po sebi izazivaju tugu, žalost, nelagodu i bude najružnije uspomene i najveće traume, znate da na pomen te reči ne možete očekivati ništa pozitivno. Ili će posredi biti nešto žalosno, ili bizarno - što je postalo vrlo često poslednjih godina, pogotovo kada su fotografije nadgrobnih spomenika počeke da kruže nesagledivim prostranstvima digitalnih platformi.

I ponovo, samog ovog puta u Srbiji, nadgrobni spomenik postao je jedna od nakomentarisanijih i najviralnijih objava na društvenoj mreži X, nekadašnjem Tviteru, a sve zbog jednog detalja uklesanog u ploču koja natkriva grobnicu porodice Mladenović, za koju nije poznat podatak odakle je.

Ni manje, ni više, na spomeniku je urezan logo poznatog brenda piva iz Srbije - i to 'posred srede".

Spomenik porodice Mladenovićfoto: Twitter

Kako živi, tako i preminuli članovi ove porodice očigledno su veliki ljubitelji (ili su bili) ove vrste piva čim su rešili da mu daju središnje mesto na svojoj nadgrobnoj ploči.

"Grobnica je sveto mesto"

I kako to u današanje vreme biva, neko je primetio, fotografisao i okačio na društvenu mrežu X, nekadašnji Tviter, gde se tako bizarne objave najlakše rašire do najveće publike, pa komentara bude i na pretek.

"Grobnica bi trebala da bude sveto mesto, zašto su i to počeli da skrnave?", "Meni je ovo tako tužno... Zamisli odeš da upališ sveću i počneš da se smeješ na pomisao da je neko otišao kod kamenoresca i tražio da mu ukleše pivo u spomenik", "Živeće uspomena na ovaj narod večno, ne može nekom drugom nešto ovako skandalozno da padne na pamet", pisali su redom tviteraši, dok su se pojedini javno izvinjavali za smeh koji im je prizor izazvao.

Bonus video:

(Espreso/BlicŽena/M.L.)