Melanija Tramp, Foto: Profimedia

POTRES

"Moj otac nikada nije uhapšen...": Zanosna Slovenka otkrila pravu istinu o svom detinjstvu, o ovome se ćutalo!

Bivša prva dama SAD Melanija Tramp piše da je njeno detinjstvo u Sevnici u Sloveniji bilo srećno

Objavljeno: 08.10.2024. 21:11h

Melanija Tramp je u svojim memoarima "Melania" ponudila odgovor na pitanje da li je njen otac Viktor Knavs bio komunista, opisala je svoje detinjstvo u Sloveniji, i prisetila kako je sa samo šest godina počela da se bavi manekenstvom.

Bivša prva dama SAD Melanija Tramp piše da je njeno detinjstvo u Sevnici u Sloveniji bilo srećno. Njena majka Amalija odrasla je na farmi gde se uzgajao luk, kasnije je radila u fabrici, dok je otac Viktor Knavs bio prodavac automobila, roditelji su nju i sestru Ines vodili na koncerte Eltona Džona i Tine Tarner, kako bi se osećale više povezano sa Austrijom i Italijom.

Ipak, bilo je i neprijatnih momenata poput upada tajne policije u njihovu kuću zbog "sumnjivog načina života" njenog oca. Melanija je naglasila da su ih komšije cinkarile. Negirala je da je njen otac bio komunista ističući da komunizam ne odražava njegova politička uverenja' jer je članstvo u Komunističkoj partiji bilo obavezno.

Melanija Tramp foto: AP

"Zbog Komunističke partije živeli lagodno"

"Njegova pripadnost Komunističkoj partiji bila je obavezna budući da je stranka uvela automatsku mesečnu isplatu dela njegove plate", navodi u knjizi, prenosi Daily mail.

Ranije je izvor za ovaj britanski medij rekao da je Knavsovo članstvo u stranci pomoglo njegovoj porodici da dobije poseban tretman u gradu, poput bolje zarade ili primanja prvog pristupa "osnovnim stvarima" u vreme kada je pristup mnogim proizvodima bio ograničen.

Tokom njenog detinjstva samo pet odsto Slovenaca bili su članovi Komunističke partije i iako njen otac nije javno isticao svoju političku pripadnost, to je bilo očigledno komšijama i rođacima, rekla je ranije za Daily mail jedna osoba koja je živela u Sevnici.

I to je bez sumnje pomoglo i njenom ocu i pokojnoj majci Amaliji da zadrže solidne poslove, dodaje se. "Viktor je bio u stranci koja je pomogala da dobijete državne poslove ili više položaje", rekao je izvor i dodao:

"Možda je samo bio pragmatičan. To što je bio u partiji malo je olakšalo stvari i značilo da je mogao da pomogne svojoj porodici". Melanija piše da njeni roditelji nisu bili naročito politički aktivni iako su preživeli "značajne političke događaje".

Poslednjih godina Viktor Knavs viđao se u društvu Donalda Trampa, na određenim političkim okupljanjima, smrt Amalije Knavs potresla je porodicu.

Amalija i Viktor Knavsfoto: JIM WATSON / AFP / Profimedia

Melanija imala dadilju

"Dok sam odrastala, osećala sam se više povezanom sa našim susedima u Italiji ili Austriji nego sa komunističkim zemljama u istočnoj Evropi', nastavila je Melanija koja u knjizi tvrdi: "Moja porodica kao i mnoge druge, napredovala je zahvaljujući ambiciji, odlučnosti i snažnoj radnoj etici mojih roditelja".

Prisetila se Melanija Tramp kako je sa 14 godina otišla na koncert Eltona Džona čije pesme sluša danas sa suprugom Donaldom Trampom, a kasnije je odlazila na nastupe Tine Tarner, sa ocem je uživala gledajući uživo trke Formule 1. Sa starijom sestrom Ines putovala je u Veneciju. Skijala je po Alpima i letovala u Hrvatskoj.

"Uprkos životu u regiji koja se često smatrala odvojenom od ostatka sveta, bili smo srećni što smo imali priliku da putujemo i istražujemo različite kulture". Porodica je mogla da priušti dadilju koja je pravila sjajne rođendanske torte, sa ručno napravljenim cvetnim ukrasima od šećera.

Otkrila je da je imala sedam godina kada je njen otac koji je prvo radio kao šofer, kupio Citroën Maserati SM koji je bio deo luksuzne porodične kolekcije. Bio je to najlepši auto koji je videla, pamti vožnju tim kolima.

FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: EPA / ERIK S. LESSER
FOTO: EPA/Jim Lo Scalzo
FOTO: EPA / Jim Lo Scalzo
FOTO: Printscreen/Youtube

Pisala je i o incidentu 1978. kada je tajna policija pretresla njihovu kuću u potrazi za dokazima o kriminalnoj aktivnosti njenog oca.

"Možda komšija, kolega ili čak navodni prijatelj prijavio je vlastima vozni park njenog oca", kaže izvor, a Melanija ističe: "Moj otac nikada nije proglašen krivim ni za kakvo kriminalno delo i nikada nije bio uhapšen".

Poručila je:"Bezbroj priča o mom detinjstvu jesu objavljene, ali često promaše cilj, prikazuju sumornu i netačnu sliku mog odrastanja. Zaista, moje detinjstvo bilo je ispunjeno srećom, lepotom i pozitivnošću, daleko od tipične priče devojčice odrasle u komunističkom društvu".

Bonus video:

(Espreso/ Zena.blic/ Jelena Milenković/ Prenela: T.M.)