Foto: Bakina kuhinja
prijatno
Punjeni šampinjoni za vašu porodicu i drage ljude: Jelo koje se kombinuje uz ono što volite i imate kod kuće
Mnogi će vam tražiti recept za ovo jelo
Objavljeno: 08.10.2024. 16:45h
Bojana Savić
Mogućnost punjenja je bezbroj... Kombinujte ono što volite i imaćete divno predjelo, ručak ili večeru za svoju porodicu i drage goste.
Sastojci i količina
- šampinjoni 10
- ajvar 5 kašika
- kobasice 100 g
- sir 200 g
- masline 5
- kačkavalj 150 g
- maslinovo ulje 2 kašike
Kako pripremiti
- U tepsiji postavite papir za pečenje. Šampinjone oprati, osušiti i skinuti im drške. Staviti ih u tepsiju, pa puniti ajvarom do polovine udubljenja. Preko ajvara dodati parče kobasice i seckane masline.
- Preko toga dodati parčiće sira i na kraju rendani kačkavalj. Preliti preko pečuraka maslinovo ulje i staviti u zagrejanoj rerni da se peku oko 30 minuta na 200 stepeni.
- Najbolje je služiti ih tople.
Bonus video: