Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Punjeni šampinjoni za vašu porodicu i drage ljude: Jelo koje se kombinuje uz ono što volite i imate kod kuće

Mnogi će vam tražiti recept za ovo jelo

Objavljeno: 08.10.2024. 16:45h

Mogućnost punjenja je bezbroj... Kombinujte ono što volite i imaćete divno predjelo, ručak ili večeru za svoju porodicu i drage goste.

Sastojci i količina

  • šampinjoni 10
  • ajvar 5 kašika
  • kobasice 100 g
  • sir 200 g
  • masline 5
  • kačkavalj 150 g
  • maslinovo ulje 2 kašike

Kako pripremiti

  1. U tepsiji postavite papir za pečenje. Šampinjone oprati, osušiti i skinuti im drške. Staviti ih u tepsiju, pa puniti ajvarom do polovine udubljenja. Preko ajvara dodati parče kobasice i seckane masline.
  2. Preko toga dodati parčiće sira i na kraju rendani kačkavalj. Preliti preko pečuraka maslinovo ulje i staviti u zagrejanoj rerni da se peku oko 30 minuta na 200 stepeni.
  3. Najbolje je služiti ih tople.

Bonus video:

(Espreso/Blic žena/prenela:B.S.)