Lenja pita, Foto: Printscreen/Youtube/THE BEST RECIPES

nezaboravljen

Ovaj kolač svima uspeva, a bolji je od svake torte: Starinska priprema i još tradicionalniji ukus, zaljubićete se

Idealan je ako vam treba nešto slatko, a nemate puno vremena,

Objavljeno: 08.10.2024. 14:51h

Lenja pita je omiljeni kolač iz detinjstva, posebno ako je sa jabukama.

Idealan je ako vam treba nešto slatko, a nemate puno vremena.

Ovaj recept za lenju pitu je sočan i osvežavajući, sigurni smo da će vam se dopasti.

POTREBNI SASTOJCI

Lenja pitafoto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

4 jaja

4 kašike šećera korica opranog limuna 50 ml ulja maslinovog 30 ml mleka 2 šolje brašna 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer šećer u prahu 700 gr rendanih jabuka cimet 1 kašika griza šećer za jabuke

NAČIN PRIPREME

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo sve dobro izjednačiti.

U podmazan pleh sipati pola testa i izravnati. Rasporediti odozgo jaguke sa cimetom i grizom.

Sipati ostatak testa, prekriti jabuke i peći na 200 stepeni C oko 45-50 min. Seći ohlađen.

(Espreso/srbija danas/prenela PV)