nezaboravljen
Ovaj kolač svima uspeva, a bolji je od svake torte: Starinska priprema i još tradicionalniji ukus, zaljubićete se
Idealan je ako vam treba nešto slatko, a nemate puno vremena,
Lenja pita je omiljeni kolač iz detinjstva, posebno ako je sa jabukama.
Idealan je ako vam treba nešto slatko, a nemate puno vremena.
Ovaj recept za lenju pitu je sočan i osvežavajući, sigurni smo da će vam se dopasti.
POTREBNI SASTOJCI
4 jaja
4 kašike šećera korica opranog limuna 50 ml ulja maslinovog 30 ml mleka 2 šolje brašna 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer šećer u prahu 700 gr rendanih jabuka cimet 1 kašika griza šećer za jabuke
NAČIN PRIPREME
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo sve dobro izjednačiti.
U podmazan pleh sipati pola testa i izravnati. Rasporediti odozgo jaguke sa cimetom i grizom.
Sipati ostatak testa, prekriti jabuke i peći na 200 stepeni C oko 45-50 min. Seći ohlađen.
(Espreso/srbija danas/prenela PV)