Nesreća kod Bačkog Petrovca, Foto: Instagram/192_rs

detalji

Pijani vozač koji je usmrtio majku troje dece kod sebe imao falsifikovana hrvatska dokumenta: Dačić se oglasio

Podsetimo, pomenuto lice bilo je za volanom automobila marke "mercedes"

Objavljeno: 08.10.2024. 13:49h > 14:04h

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je pre dva dana uhapšen I.P. (36), sa hrvatskom vozačkom dozvolom i ličnom kartom zbog izazivanja saobraćajne nesreće, i da je zbog sumnje u stvarni identitet lica, a na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo utvrđeno da su hrvatski dokumenti lica falsifikovani.

- Pre dva dana policija je uhapsila I.P. (36), zbog izazivanja saobraćajne nesreće kodBačkog Petrovca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Lice je kod sebe imalo vozačku dozvolu i ličnu kartu Hrvatske. Zbog sumnje u stvarni identitet lica tražene su informacije od partnerskih policija, i upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo da se radi o licu T.P. (36), državljaninu BiH, za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani - izjavio je ministar Dačić.

Podsetimo, pomenuto lice bilo je za volanom automobila marke "mercedes" kada je, kako se sumnja, u nedelju oko podneva na ulaz u Bački Petrovac prešlo na suprotnu stranu kolovoza i zakucalo se u "fijat" u kom je bila porodica iz Novog Sada. U nesreći je poginula S. J. (38), dok je njen muž Ž. J. (36) povređen, kao i njihove tri maloletne ćerke.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Prenela: N.J)