ovo niste znali
Domaćice u jednom greše, a tako je lako... Kako ukiseliti ljute papričice kao što su to naše bake radile?
Jedna stara domaćica je svoje recept podelila sa vama
Vreme zimnice je počelo, a domaćice su svakodnevno u potrazi za receptima koji će im pomoći da spreme ukusne pikanterije u kojima će porodica uživati čim krenu prvi hladni dani.
Osim ajvara, paprike i ljutenice, svoje mesto u ostavi svakako treba da dobije i ljuta papričica poznatija kao feferona.
Sastojci:
3 kg feferona
2 l vode
400 ml sirćeta
50 g šećera
50 g soli
biber u zrnu
Priprema:
Dobro operite feferone, a zatim ih raširite na krpu da se osuše.
Prokuvajte vodu u šerpi, zajedno sa sirćetom, šećerom i solju.
Stavite u zagrejane tegle nekoliko zrna bibera, a zatim gusto ubacite papričice u svaku teglu i prelijte ih mešavinom vode i sirćeta, dok je još vruća, a tegle odmah zatvorite.
Na dno široke i duboke tegle stavite krpu, poređajte na nju tegle, a zatim šerpu nalijte vodom i to tako da tegle budu do 3/4 u vodi.
Kuvajte na umeretenoj vatri, sve dok se u teglama ne pojave mehurići, za šta će biti potrebno oko 15 minuta.
Tegle, nakon toga, ostavite da se u potpunosti ohlade i čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu.
Bonus video:
(Espreso/ Glossy/Prenela:MS)