Foto: Printscreen YouTube/My kitchen Tanja

ovo niste znali

Domaćice u jednom greše, a tako je lako... Kako ukiseliti ljute papričice kao što su to naše bake radile?

Jedna stara domaćica je svoje recept podelila sa vama

Objavljeno: 08.10.2024. 13:03h

Vreme zimnice je počelo, a domaćice su svakodnevno u potrazi za receptima koji će im pomoći da spreme ukusne pikanterije u kojima će porodica uživati čim krenu prvi hladni dani.

Osim ajvara, paprike i ljutenice, svoje mesto u ostavi svakako treba da dobije i ljuta papričica poznatija kao feferona.

Sastojci:

3 kg feferona

2 l vode

400 ml sirćeta

50 g šećera

50 g soli

biber u zrnu

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Dobro operite feferone, a zatim ih raširite na krpu da se osuše.

Prokuvajte vodu u šerpi, zajedno sa sirćetom, šećerom i solju.

Stavite u zagrejane tegle nekoliko zrna bibera, a zatim gusto ubacite papričice u svaku teglu i prelijte ih mešavinom vode i sirćeta, dok je još vruća, a tegle odmah zatvorite.

Na dno široke i duboke tegle stavite krpu, poređajte na nju tegle, a zatim šerpu nalijte vodom i to tako da tegle budu do 3/4 u vodi.

Kuvajte na umeretenoj vatri, sve dok se u teglama ne pojave mehurići, za šta će biti potrebno oko 15 minuta.

Tegle, nakon toga, ostavite da se u potpunosti ohlade i čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu.

Bonus video:

(Espreso/ Glossy/Prenela:MS)