174. večiti derbi, Foto: Starsport

crveno-beli u problemu

Srpski fudbal u ćorsokaku: Zvezdi treba jak Partizan!

Šampion Srbije nema dostojnog protivnika

Objavljeno: 08.10.2024. 12:35h > 12:44h

Već godinama nijedan srpski klub ne može da se meri sa Crvenom zvezdom ni po ostvarenim rezultatima, a ni po poslovanju.

Šampion Srbije ima budžet od 70 miliona evra u tekućoj sezoni, što je u evropskoj eliti dovoljno samo sa 31. mesto od ukupno 36 timova koji se takmiče u novom formatu Lige šampiona.

Ako uzmemo u obzir da jedan Mančester siti vredi skoro milijardu evra, možda razlika u srpskom fudbalu nije toliko alarmantna.

Ipak, to itekako škodi timu sa Marakane, mišljenje je predsednika SIndikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirka Poledice.

- Budžet CZ u tekućoj sezoni je veći od budžeta preostalih 15 superligaša zajedno. Ta činjenica pravi veliku štetu samoj CZ jer je nemoguće da napreduju u takvim okolnostima kao tim. Prejaki su za naše uslove. Onda se izadje u Evropu i tamo se sve vidi - napisao je Poledica na društvenoj mreži "X".

Dominacija Crvene zvezde u Superligi Srbije se ne dovodi u pitanje, ali evropska scena ogoli sve probleme srpskog fudbala.

Tako je i Partizan prošao kao bos po trnju u kvalifikacijama i ispao iz sva tri evropska takmičenja.

Krizi u Humskoj nikako da dođe kraj, a već odavno se ne objavljuju podaci o budžetima, prihodima i rashodima.

Nedavno je Rasim Ljajić otkrio da su crno-beli dužni čak 60 miliona evra, pa se očekuje da se famoznog 11. oktobra konačno krene sa promena u Partizanu.

Ono što je dodatni problem za crno-bele je to što će do 15. oktobra biti potrebno čak 10.000.000 evra kako bi se izmirile obaveze prema UEFA i dobila licencu za igranje u evropskim takmičenjima.

Sve u svemu jača konkurencija bi bila i više nego značajna, što zbog kvaliteta fudbala, tako i zbog nacionalnog koeficijenta.

Bonus video:

(Espreso sport)