Policija ispred Specijalnog suda u Ustaničkoj, Foto: Zorana Jevtić

specijalni sud

Dečak ubica pristao da svedoči: U sudnici se nalaze roditelji ubijene dece

U sudnici se nalaze roditelji ubijene dece

Objavljeno: 08.10.2024. 10:31h > 11:26h

K.K. (14) koji je 3. maja prošle godine ubio 9 vršnjaka i čuvara u školi pristao da svedoči u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira.

U sudnici se nalaze roditelji ubijene dece.

Oni su pripremili niz pitanja za dečaka.

- Čak i ako bude doveden, on neće biti u sudnici sa nama, biće u izdvojenoj prostoriji iz koje može da nas vidi, a mi njega ne možemo. Mi ćemo ga videti na ekranu. Ima pravo da odbije da da iskaz, onda nećemo moći da sprovodimo svedočenje. S obzirom na to da je u istrazi dao iskaz, nadamo se i očekujemo da će da svedoči u sudnici. To če prvi out biti prilika da porodice postave pitanja koja ih tište godinu i po dana, u nadi da će doći do odgovora zašto je do ovoga došlo i da ćemo rasvetliti motive i dobiti bat neki vid smiraja za njih- kaže advokat Milan Božović.

Dolazak dečaka ubice u Specijalni sudfoto: Zorana Jevtić

Dečak koji je počinio masovno ubistvo u OŠ Vladislav Ribnikar, doveden je jutros u Specijalni sud gde bi trebalo da svedoči u sudskom procesu protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecamanovića.

On je dovezen vozilom saniteta, u pratnji policijskih marica i biće ispitan u svojstvu svedoka.

Ispred tužilaštva će biti prisutna dva tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović.

Maloletnik je danas prvi put izveden iz psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi od kada je počinio zločin.

Dolazak dečaka ubice u Specijalni sudfoto: Zorana Jevtić

Suđenju će pored advokata moći da prisustvuju i oštećeni.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/Jelena Ostojić/Prenela: N.J)