Dolazak dečaka ubice u Specijalni sud, Foto: Zorana Jevtić

oči u oči sa porodicama žrtava

Roditelji ubijene dece spremili 250 pitanja za osumnjičenog za masakr u Ribnikaru!

Suđenje u tom postupku za to ročište je izmešteno iz Palate pravde u zgradu Specijalnog suda iz bezbednosnih ali i tehničkih razloga

Objavljeno: 08.10.2024. 10:09h > 10:12h

Dečak ubica koji je 3. maja prošle godine u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara škole danas će se prvi put naći oči u oči sa porodicama svojih žrtava, ali i svojim roditeljima sa kojim mu je od podizanja optužnice bilo zabranjeno da komunicira.

Da li će dečak ubica iz OŠ "Vladislav Ribnikar" stati pred sudsku govornicu ili će pak biti iza crnog stakla zavisi od odluke sudije koji sudi roditeljima dečaka ubice i koja može da se donese tek na početku suđenja. Suđenje u tom postupku za to ročište je izmešteno iz Palate pravde u zgradu Specijalnog suda iz bezbednosnih ali i tehničkih razloga.

foto: Zorana Jevtić

Gosti specijalne emisije "Oči u oči" na Kurir televiziji ovim povodim su novinarka Kurira Jelena Spasić i Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine i sudski veštak.

Na početku emisije novinarka Kurira Jelena Spasić ekskluzivno je otkrila svoja saznanja:

- Prema poslednjim informacijama koje imam, doneta je odluka da ne svedoči iz posebne prostorije nego da stane za govornicu ispred veća, roditelja ubijene dece i njegovih roditelja. Sudnica je podeljena na tri dela i prostor za govornicom je podeljen neprobojnim staklom od prostora gde će sedeti njegovi roditelji. Roditelji ubijene dece će sedeti u blizini. Glavni tužilac Višeg javnog tužilasštva u Beogradu Nenad Stefanović je već u sudnici i lično će postavljati pitanja, što je neuobičajeno. Roditelje dece ubijene u Ribnikaru pripremili su više od 250 pitanja koja planiraju da postave dečaku ubici, ukoliko pristane da svedoči. Roditelji su, prema nezvaničnim informacijama, maloletnog ubicu ispitivali i kada je saslušavan u istrazi protiv oca - otkrila je Jelena Spasić.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/M.L.)