Nikolina, Foto: Printscreen Instagram/nikolinakovac

EKSKLUZIVNO za espreso

"Ja sam ta koja više voli" Nikolina Kovač kroz suze o Saši i najtežem periodu: Digli su ruke od nje kad je bilo...

U razgovoru sa njom otkrivamo ne samo kroz šta je sve prošla ova mlada žena tokom svoje muzičke karijere, već i dušu jedne autentične, hrabre i inspirativne žene

Objavljeno: 08.10.2024. 10:13h > 10:39h

Rođena pod suncem Sarajeva, mesta koje odiše toplinom, Nikolina Kovač je oduvek bila pozitivna, ali i stidljiva devojka koja je imala velike snove.

Njeno muzičko putovanje započelo je učešćem u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”, gde je svojim impresivnim vokalnim sposobnostima brzo privukla pažnju šire javnosti.

Ono što je zanimljivo je da je Nikolina svoj privatni život uvek pažljivo čuvala, a sada je za Espreso portal progovorila o detaljima za koje javnost nikad ranije nije čula.

U razgovoru sa njom otkrivamo, ne samo kroz šta je sve prošla ova mlada žena tokom svoje muzičke karijere, već i dušu jedne autentične, hrabre i inspirativne žene.

Nikolina je svoj privatni život uvek pažljivo čuvalafoto: Printscreen Instagram/nikolinakovac

PORODICA I RAT

Nikolina je rođena u Sarajevu, 15.12.1990 godine, i bila je najglasnija beba u porodilištu.

"Doktor je tada mojoj mami rekao da je rodila pevačicu. Toliko sam bila glasna u porodilištu. Otkad znam za sebe nisam želela da se bavim drugim poslom, uvek sam želela da to bude muzika", počela je Nikolina razgovor za Espreso pa otkrila po prvi put sve o svojim roditeljima:

"Mama se posvetila odgoju mene i brata, nije uspela da završi fakultet jer je bio rat i nije bilo ni sredstava. Tata se posvetio poslu. Bez podrške i nekog požrtvovanja ne može da se očuva porodica. Tata je bio jako strog, mada on to ne priznaje. Desio se taj rat, koji nije nikome ništa dobro doneo, verujem da je zbog toga on bio toliko strog jer se plašio. Tata je radio 15 godina na ubistvima u policiji, pa se nagledao svega. Samim tim me je naučio da se pazim, jer mi umetnici imamo neki ružičasti svet, a on me je naučio šta je realnost"

Mama se posvetila odgoju nje i bratafoto: Printscreen Instagram/nikolinakovac

Nikolina se u jednom trenutku setila i jedne teške situacije iz rata.

"Kada sam ostajala sama kod kuće jer su i mama i tata bili na poslu, mama mi je govorila da ako krene svetlosna signalizacija na nebu, da se odmah sklonim negde kod vrata i ona će doći po mene. Imala sam tada 4 godine i već sam imala razvijenu svest o ratu i koliko je to opasno."

"Od mame sam nasledila talenat za pevanje. Ona ima predivan glas, ali se nažalost nikada nije bavila muzikom. Majka je odrasla u patrijarhalnoj sredini, njena porodica nije bila za to da se ona bavi muzikom, te se kasnije opredelila za medicinu. Cela mamina strana je zapravo muzikalna, tatina nije", otkrila je Nikolina.

Nikolina je odrasla sa tatom, mamom i bratom. Međutim, nisu bili sami. Pored njih su živeli baka i deka, stric i strina, kao i njihova ćerka Anđela.

"Uvek sam bila okružena ljudima koji me mnogo vole. Bilo nam je ludo i uzbudljivo. Moji su se uvek trudili da kada povlače neke poteze nikome ne naškode. Tako su učili i mene. Sa bratom sam se uvek odlično slagala. Godinu ipo dana je razlika, ali nikada nismo imali zajedničko društvo. Bili smo različiti, ali smo vremenom dobijali tu konekciju i sada imamo predivan odnos."

Iako su mnogi videli talenat kod mlade Nikoline, postojale su i osobe koje nisu baš želele da budu "vetar u leđa".

"Solo pevanje sam pohađala kod profesorke Katarine i profesora Petra. Oni su dosta uticali na mene i moje odrastanje. Nažalost, imala sam loše iskustvo sa nastavnicom muzičkog. Uvek sam imala loše ocene iz muzičkog, nisam sigurna zbog čega. Možda je očekivala više od mene, a možda je i ljubomora. To je, nažalost, uticalo na moje samopouzdanje. Verujem da sam kasnije i tokom takmičenja "Zvezde Granda" imala blokade baz zbog narušenog samopouzdanja."

Nisu joj svi želeli srećufoto: Printscreen Instagram/nikolinakovac

"U pubertetu sam se dosta zatvarala u sebe. U jednom periodu sam se dosta ugojila, stalno sam jela neke tople sendviče na jednom kiosku sa hranom. Vršnjaci su znali i da mi govore neke ružne stvari jer sam bila drugačija, oblačila sam se drugačije. Govorili su mi "eno je Barbika", baš zato danas ne volim kada me neko poredi sa Barbi, iako je to za neke pohvalno. Meni budi neka loša sećanja", rekla je Nikolina.

ŠKOLOVANJE

Nikolina je nakon gimnazije upisala žurnalistiku, iako joj je prva ljubav bila književnost.

"Želela sam da upišem književnost, stalno sam pisala sastave, pesme... Jako sam volela da čitam i pišem, smatrala sam da je to moj fah, ali moji roditelji to nisu želeli. Želeli su nešto komercijalnije, nešto od čega "može da se živi". Nisu želeli da odlutam u Anu Karenjinu. Onda sam upisala novinarstvo na Palama i završila sam ga 2017. godine. Tu sam imala dosta psihologije koju inače jako volim", izjavila je pevačica pa dodala:

"Nisam nikada želala da se bavim novinarstvom. Muzika je moj život."

Ljubav sa Sašomfoto: M.M./ATAImages

"Ja sam ta koja više voli"

Tokom razgovora sa nama, Nikolina je kroz suze govorila o ljubavi prema Saši.

"Mnogo sam se tada zaljubila u njega. Ja nisam osoba koja zna da kontroliše emocije. Mislim da sam ja ta koja se tokom veze više zaljubila. Uvek jedan više voli - ja mislim da sam ja ta koja više voli. I sada sam sigurna da ja više volim", rekla je Nikolina drhtavim glasom pa dodala:

"Naša veza je bila jako turbulentna jer smo jako različiti. Ono što nas je vezalo je emocija i ljubav. Uvek kada ima ljubavi ima prostora da se nešto oprosti. Ljubav mora nekada i da boli, da ima oscilacija, brak mora da bude iz ljubavi, a ne iz interesa."

Imaju dvoje decefoto: INSTAGRAM/NIKOLINA.KOVAC

Prisetila se i početka veze.

"Videla sam da sam mu se dopala, hemija se javila. Saša je bio jako uporan na početku veze, moje emocije su bile jake, a razum mi je rekao da mi treba mnogo snage. Vodio je drugačiji život, upoznavao je drugačije žene od mene. On se susretao sa liberalnijim ženama od mene i bilo mu je potrebno vreme da shvati da ja nisam neki folirant. Tek kada smo dobili Nikoletu i kada je upoznao moju mamu shvatio je kakve smo mi žene."

"Nikada nije postojala treća osoba koja je bila razlog našeg sukoba. Mi smo se svađali uvek zbog nas samih. Drugačiji smo temperamenti, drugačije gledamo na posao, život. Na početku smo bili oboje ljubomorni, ali sada ne", kazala je za naš portal pa otkrila šta bi promenila kod Saše:

"Volela bih da imam više podrške od njega. Nekada je previše strog, nervira me što ne zna da pokaže emociju nekada, previše je drven. Podseća me na mog tatu, prepuni su brige pogotovo za decu. Zato su i strogi."

NAJTEŽI PERIOD U ŽIVOTU

"Najteži period u životu mi je bio kada se Nikolaj rodio i kada je završio u inkubatoru i kada su mu se borili za život", počela je Nikolina pa briznula u plač:

"Majka to teško preživi. Sećam se da kada su ga odneli od mene da sam se ja tada sva osula. Mislili su da je to bila reakcija na lek, ali nije. Ja sam imala samo loš predosećaj, krili su svi od mene šta se desilo. Saša je sve krio da se ne bih ja stresirala. Pošto je morao biti transportovan u Institut za majku i dete, morali su mu nositi moje mleko kako bi ga hranili. On nije mogao da otvori oči, a ja sam ga videla samo na blic kada sam ga rodila. Ulazim u sobu, a ne znam koja je moja beba. Gledala sam u bebe i onda sam Saši rekla "kako je lepa ova beba", a on mi je rekao da je to naš Nikolaj. Kako sam mu prišla, ja sam mu dala mali prstić, a on je uhvatio svojom šakom moj prst. U tom trenutku je prvi put i otvorio okice. To je najemotivniji trenutak. Bio je 2 nedelje tamo".

FOTO: Printscreen/Instagram/nikolina.kovac
FOTO: Printscreen/Instagram/nikolina.kovac
FOTO: Printscreen/Instagram/nikolina.kovac
FOTO: Printscreen/Instagram/nikolina.kovac
FOTO: Printscreen Instagram/nikolinakovac
FOTO: Printscreen Instagram/nikolinakovac
FOTO: Printscreen Instagram/nikolinakovac
FOTO: Printscreen Instagram/nikolinakovac
FOTO: Printscreen Instagram/nikolinakovac
FOTO: Printscreen Instagram/nikolinakovac

Nikolina je otkrila i da nakon porođaja dugo nije imala nijendu svirku kao i da je firma "digla ruke od nje".

"Bio je veliki pritisak medija na nas u tom trenutku. Bila sam u velikoj depresiji tada, nisam mogla da se vratim na posao dugo. Jako mi je bilo teško. Želela sam da se prijavim na neki festival, da izađem iz stvarnosti i vratim se na posao posle 2 godine, ali su oni tražili ogroman novac za festival, a ja nisam imala te pare. To mi je jako bilo teško. Kada sam se porodila čitava firma je digla ruke od mene, nisam imala nijednu svirku. "

Nikolina je izdala i album pod nazivom „Živim za ljubav“.

Mnogi pevači kažu da je veoma hrabar potez u današnje vreme objaviti album, ali za Nikolinu ova odluka nije bila teška, jer je kako kaže, sve je radila sa mnogo ljubavi i uz podršku supruga Saše Kapora.

"Pesme sa albuma su došle do publike, reakcije su divne, ali za album je potrebno mnogo medijskog prostora. Žao mi je što još uvek nemam pesmu po kojoj će me svi pamtiti, koja je moja lična karta, pesmu za koju će ljudi reći "e ovo je pesma Nikoline Kovač". Iz depresije sam izašla kada mi je Saša kupio klavir. Ja sam sada ponovo na početku", rekla je za kraj razgovora poznata pevačica.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

(Espreso / Milica Stanimirović)