Ilustracija, Foto: Stock/ilustracija

obratite pažnju

Najstariji žitelj Mokrog Polja otkrio tajnu dugovečnosti u 100. godini: Pero se jedne navike drži od 12 godine

Na predstojećem 100. rođendanu, prijatelji i porodica nadaju se da će se okupiti u Perinom domu kako bi proslavili njegov dug život i sve što je učinio za svoju zajednicu.

Objavljeno: 08.10.2024. 07:54h

Mokro Polje je ponosno na svog najstarijeg žitelja, 97-godišnjeg Peru Trivića – Španjića, čija vitalnost i životna energija inspirišu sve oko njega. Njegovo lice ne odaje godine, a želja da ostane aktivan i koristan nikada ga nije napustila. Iako ne može raditi koliko bi želeo, Perin duh i dalje svetli, a njegov bistar um je uvek spreman za razgovor i šalu.

Perine priče o prošlosti pružaju dragocena svedočanstva o teškim vremenima. U Drugom svetskom ratu, sa samo 12 godina, ostao je bez oca, preuzimajući težak teret brige o svojoj porodici. Taj neprekidni rad i suočavanje s izazovima života smatra ključem svoje dugovečnosti.

U svom domu, Pero uživa u ljubavi i brizi svojih ćerki, Nade i Marice, koje, iako ne žive stalno u Mokrom Polju, uvek su uz njega. Njihova posvećenost i razumevanje doprinose toplini doma, čime se dokazuje da je ljubav u porodici temelj zdravlja i sreće, piše u grupi "Udruga Mokro Polje Zrmanjana" na Facebook-u.

Na predstojećem 100. rođendanu, prijatelji i porodica nadaju se da će se okupiti u Perinom domu kako bi proslavili njegov dug život i sve što je učinio za svoju zajednicu. Neka mu svaki novi dan bude srećan, a uz njega i svi oni koji ga vole i poštuju.

(Espreso/alo/prenela PV)