Jelena Karleuša, Foto: © ATA Images

osvanuo

Osvanuo recept Jelene Karleuše za biftek od 4 sastojka: Zakleta veganka pokazala šta ume, delićete ga danima

U periodu pre veganstva, snimila je video iz kuhinje i pokazala kako pravi biftek, a snimak je obišao sve

Objavljeno: 07.10.2024. 13:18h

Jelena Karleuša je dugo vremena poznata kao zakleta veganka, međutim to nije oduvek bilo tako.

Ona je zatražila pomoć stručnjaka i zahvaljujući korigovanoj shrani uspela da smrša 10 kilograma i dovede svoju figuru do perfekcije.

"Godinama sam se zbog stresa prežderavala i nabacila dosta kilograma", rekla je sama za Hit Informer ranije.

"Jednog dana sam se probudila i rekla: 'Dosta je! Tvoje telo nije kanta za đubre.' Potražila sam pomoć nutricionistkinje, koja je ispravila sve moje greške i počela sam zdravo da se hranim", objasnila je pevačica.

U periodu pre veganstva, snimila je video iz kuhinje i pokazala kako pravi biftek, a snimak je obišao sve.

Sastojci:

Biftekfoto: Profimedia

- 4 teleće šnicle bez masnoće

- manje pakovanje putera

- srednja čaša belog vina

- tri kašike vegete

- nekoliko čenova belog luka

- 400 g pečuraka

- pavlaka

Priprema:

U tiganj stavite pola maslaca ili ulje. Dodajte očišćen i iseckan beli luk, preko koga ćete položiti šnicle začinjene vegetom. Ako su velike za tiganj, prepolovite ih pre nego što ih stavite na vatru. Tiganj s teletinom stavite na zagrejanu ringlu i poklopite na 20 minuta. U međuvremenu dodajte vino, pa ponovo poklopite.

Dok se meso krčka pripremite pečurke. Operite ih, začinite vegetom, sipajte u manju šerpu sa ostatkom putera i propržite. Pred kraj dodajte pavlaku i ostavite na vatri još nekoliko minuta.

(Espreso/Srbija danas /Prenela PV)