Ife Lundberg u prodoru, Foto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

aba liga

Raspucani Parni valjak pregazio Cibonu: Partizan demolirao hrvatskog velikana!

Igra mačke i miša

Objavljeno: 06.10.2024. 20:12h > 20:25h

Košarkaši Partizana deklasirali su Cibonu rezultatom 113:78 u okviru 3. kola ABA lige.

Parni valjak posle tri odigrana kola ima maksimalan učinak od tri trijumfa, dok je hrvatski velikan ima pobedu i dva poraza.

Željko Obradović je za ovaj meč računao na 11 igrača, a u timu nije bilo Brendona Dejvisa, Ajzee Majka, Duejna Vašingtona (statud nedefinisan), Mitra Bošnjakovića i Alekse Dimitrijevića.

Bila je oslabljena i Cibona, koja kao takva nije uspela da pripreti odličnim crno-belima.

Gosti su u tri navrata na početku meča imali prednost, a sve posle toga bilo je u znaku Partizana.

Sterling Braun i Tajrik Džons bili su veoma raspoloženi i nisu imali promašaj iz igre.

Na njihovim krilima crno-beli su do poluvremena stekli ogromnih 16 poena prednosti, posle 20 minuta igre rezultat je bio 63:47 za srpskog velikana.

U trećem periodu videli smo rafalnu pablju Partizana. Crno-beli su ubacili čak šest trojki i to iz samo osam pokušaja. Ife Lundberg i Aleksej Pokuševski su postigli po dve u nizu za oduševljenje domaće publike.

Četvrtina se završila trojkom sjajnog Karlika Džonsa, pa je Partizan posle 30 minuta igre vodio rezultatom 91:66.

Nastavio je Obradovićev tim sa dobrom igrom i u poslednjem periodu, razlika je dodatno porasla i crno-beli su na kraju slavili sa ubedljivih 113:78.

Jedino loše što se dogodilo na meču bio je sukob Tajrika Džonsa i Entonija Barbera, koji se završio isključenjem Amerikanca iz redova Cibosa.

Mario Nakić predvodio je Partizan sa 18 poena, Aleksej Pokuševski dodao je 15, Tajrik Džons 14, Sterling Braun je ostao na 12 iz prvog poluvremena, a isti broj poena ubacio je i Ife Lundberg, dok su po deset postigli Karlik Džons i Balša Koprivica, koji je tome dodao i sedam skokova.

U Ciboni je najbolji bio pomenuti Entoni Barber sa 20 poena, Piter Džok ubacio je 13, a Ivan Perasović je bio poslednji dvocifreni sa deset koševa.

Partizan u narednom kolu gostuje Studentskom centru, a pre toga ga očekuje meč protiv Reala u Madridu u okviru 2. kola Evrolige.

Bonus video:

(Espreso/Andrej Kosić)