Foto: Printscreen/youtube/Kuhajmo zajedno

NJAM NJAM

Najbolje domaće kocke za supu: Prave se lako, a ukus će vas oduševiti

Uz malo radoznalosti i truda možete lako rešiti i taj problem uz ovaj recept!

Objavljeno: 06.10.2024. 19:36h

Najbolje domaće kocke za supu – prave se lako, a ukus će vas oduševiti!

Koliko često ste preopterećeni svakodnevnim poslovima i ne stignete da pripremite kuvani obrok za sebe i svoje ukućane?

Uz malo radoznalosti i truda možete lako rešiti i taj problem uz ovaj recept!

Kućne kocke za supu pružaju ukusan alternativu komercijalnim opcijama, omogućavajući vam da prilagodite sastojke izbegnete višak natrijuma i dodataka.

Evo jednostavnog recepta:

Sastojci:

– 2 šargarepe, oljuštene i iseckane – 2 štapića celera, iseckana – 1 veliki luk, isečen na četvrtine – 2 čena belog luka, oljuštena – 1 praziluk, isečen – 1 lovorov list – 1 grančica svežeg peršuna – so i biber po ukusu – voda

Uputstva:

1. Priprema povrća: Očistite i iseckajte povrće, nema potrebe za sitnim seckanjem jer će se kasnije procediti.

2. Kuvanje povrća: U velikom loncu, kombinujte iseckano povrće, lovorov list i peršun. Prekrijte povrće dovoljnom količinom vode da bude potpuno potopljeno. Krčkajte na laganoj vatri 1-1.5 sati kako bi se ukusi sjedinili.

3. Ceđenje: Nakon kuvanja, procedite supu da biste odvojili krute sastojke koristeći finu cediljku ili gazu.

4. Koncentrisanje: Vratite supu u lonac i krčkajte na srednjoj vatri da se smanji tečnost za pola, pojačavajući ukuse.

5. Začinjavanje i hlađenje: Začinite supu solju i biberom, obezbeđujući blago jači ukus zbog koncentracije tokom zamrzavanja. Ostavite supu da se ohladi na sobnoj temperaturi.

6. Pravljenje kocki za supu: Sipajte ohlađenu supu u kalupe za led i zamrznite dok ne postanu čvrste.

7. Skladištenje: Prebacite zamrznute kocke za supu u hermetički zatvorenu kesu za lak pristup.

Sada, kad god jelo zahteva pojačanje ukusa, jednostavno dodajte jednu domaću kocku za supu i uživajte u ukusima svežih, prirodnih sastojaka!

(Espreso/Krstarica/)