Poplave u Crnoj Gori, Foto: Facebook/Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić

haos

Zastrašujući prizori potopa i u Crnoj Gori! Turisti i meštani odsečeni od sveta, reka odnela dva mosta (FOTO/VIDEO)

Katastrofalno nevreme pogodilo opštinu Šavnik u Crnoj Gori

Objavljeno: 06.10.2024. 12:43h

Jugoslav Jakić, predsednik opštine Šavnik, objavio je fotografije i video snimak na svom Fejsbuk profilu, objašnjavajući da je izlivanje reka napravilo veliku štetu.

- Katastrofalno nevreme koje je prethodne noći pogodilo Crnu Goru nije zaobišlo ni našu opštinu. Zbog ogromne količine padavina, došlo je do izlivanja reke Komarnice i Grabovice koje je napravilo ogromne štete u selu Komarnica i na teritoriji Parka prirode Dragišnica i Komarnica. Sve nadležne ekipe su na terenu i prate situaciju i pružaju pomoć stanovnicima - naveo je Jakić u objavi.

Vijesti pišu da je reka Komarnica u petak odnela dva mosta u selu, pomoćne objekte, promenila tok, poplavila ribnjak, imanja, a četrdesetak meštana i turista ostali su odsečeni u gornjem delu sela, u zaseoku Kozarica.

Prvi most je reka “prepolovila”. Drugi most je gotovo uništen, pa je selo podeljeno na tri dela.

Radovan Stijepović iz šavničkog sela Komarnica, rekao je Vijestima da je ovo nezapamćena pogoda u tim krajevima.

- Uništena je sva infrastruktura – od mostova, vodovoda, struje. Mostovi moraju odmah da se rešavaju. Gornji most u Kozarici je prekinut jedno 70 metara. Skroz je reka promijenila tok. Oko 30-40 mještana je zarobljeno. Ima starih ljudi. Tu ima i turista jer je ovo turistički centar Šavnika. Dostavljamo vodu, hranu. Opština Šavnik je odmah reagovala, ali očekujemo da se država uključi, da rešimo infrastrukturu i da povežemo ljude. Očekujemo pomoć vlade, vojske - kaže Stijepović, prenosi Adrija.

Bonus video:

(Espreso / Adria.tv / Prenela: J.N.)