RECEPT
Znate li šta ćete da spremate za nedeljni ručak? Recept zlata vredan, domaćice će slaviti koliko je lako i ukusno
Da li volite piletinu?
Došlo je vreme da se pravi nedeljni ručak! Svaka domaćica ima verovatno problem sa odgovorom ukućana na pitanje „Šta želite danas za ručak“? i ne dobije odgovor.
Mi smo rešili da pomognemo našim domaćicama, te smo za njih izdvojili jedan dobar recept.
Piletina i pečurke su savršena kombinacija, a vi pogledajte pažljivo ovaj recept.
SASTOJCI:
900gr Pileće belo meso
100gr Brašno
500ml Pavlaka za kuvanje
300ml Voda
1kom Kockica pileće supe
300ml Ulje
1kom Glavica crnog luka
300gr Šampinjoni
5gr So
5gr Crvena slatka paprika
200gr Pirinač
300gr Testenina
PRIPREMA:
Isečete belo pileće meso na kockice, uvaljate u brašno i na malo ulja propržite nekih 5,6 minuta.
Sos se sprema u istom tiganju tako što se prodinsta kratko sitno seckani luk, dodaju se šampionjoni i sve to se dinsta 5min.
Kockicu za supu rastvorite u vodi i pavlaci i nalijte preko šampinjona. Krčkajte sve to još nekih 5 min uz dodatak začina po želji.
Spremljeno meso dodajte u sos.
Obarite pirinač i testeninu i služite sa piletinom umesto hleba.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/M.S.)