Kejt Midlton i princ Vilijam, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

POGLEDAJTE SAMO OVO

Ovako izgleda unutrašnjost palate u kojoj žive Kejt i Vilijam: Sve puca od luksuza, krenuće vam voda na usta (FOTO)

Apartman 1A, vredan 635 miliona funti, ima ukupno 20 soba i prostire se na četiri prostrana sprata ispunjena elegantnim nameštajem i dekorativnim elementima

Objavljeno: 06.10.2024. 08:29h

Ako ste nekad zapitali gde i kako žive pripadnici plave britanske krvi - evo odgovora. Princ Vilijam i Kejt Midlton, razumljivo, imaju nekoliko nekretnina koje nazivaju svojim domom, a jedna od njih je Kensingtonska palata, tačnije apartman 1A gde su živeli sa svoje troje dece. Nasledici krune ovde žive od 2013. godine i potpuno su je transformisali po svom ukusu pre useljenja.

Palatu su princ Vilijam i Kejt Midlton napustili 2022. i preselili se u Adelejd Kotidž u Vindzoru da bi bili bliže pokojnoj kraljici Elizabeti. Apartman 1A, vredan 635 miliona funti, ima ukupno 20 soba i prostire se na četiri prostrana sprata ispunjena elegantnim nameštajem i dekorativnim elementima.

FOTO: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: EPA-EFE/NEIL HALL
FOTO: EPA-EFE/TOLGA AKMEN
FOTO: EPA-EFE/NEIL HALL
FOTO: EPA-EFE/TOLGA AKMEN
FOTO: EPA-EFE/ANDY RAIN
FOTO: EPA-EFE/ANDY RAIN
FOTO: EPA-EFE/NEIL HALL

Najveća nekretnina u palati

To je najveća nekretnina u Kensingtonskoj palati i sadrži pet prijemnih soba, tri glavne spavaće sobe, tri glavna kupatila, nekoliko ormara i noćni i dnevni vrtić. Poseduje i lift i veliki podrum sa kućnom teretanom i prostorijom za prtljag, a zaposleni imaju svoje odvojene prostorije, odnosno dodatnih devet spavaćih soba i dve kuhinje.

Govoreći o veličini stana, Kristofer Vorvik za podkast "Royal Beat" ispričao šta u kraljevskom rečniku podrazumeva reč stan.

"Sve te kraljevske rezidencije u Kensingtonskoj palati zovu se stanovi, što naravno navodi ljude da misle da su stanovi. Nisu. Kensingtonska palata je izgrađena u tri dvorišta. To su prelepe kuće u nizu, a urađene su od crvene cigle. Svi su povezani, ali istovremeno i odvojeni. To nije mala kuća", rekao je on.

U međuvremenu, kraljevska autorka Ingrid Sjuard je dodala: "Ogroman je... Izgleda kao delić londonskog sela".

Uložili desetine miliona evra u renoviranje

Imanje je potpuno renovirano 2011. po ceni od 12 miliona funti. Goste u bivšem domu Vilijema i Kejt dočekao bi veliki foaje sa crno-belim kamenim pločama, kao i dve korintske lampe iz 19. veka i persijski tepih, navodno vredan oko 40.000 funti. Zatim biraju u koji će od dva salona ući. Jedna soba ima prelepe krem sofe i dizajnerske lampe. Obožavaoci su mogli da zavire u tu prostoriju kada je par dočekao bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu i njegovu suprugu Mišel 2016. godine.

FOTO: Photoshot / Avalon / Profimedia
FOTO: Photoshot / Avalon / Profimedia

Njihovo troje dece, Džordž, Šarlot i Luis, imaju svoje spavaće sobe, opremljene nameštajem iz IKEA-e. Kejt i Vilijam su imali i raskošnu kuhinju, za koju su navodno potrošili 170.000 funti kako bi je renovirali po svom ukusu.

Uživanje u privatnosti ličnog vrta

Princ i princeza od Velsa mogli su da uživaju u privatnosti sopstvenog vrta, koji je bio potpuno zatvoren od pogleda javnosti. Posetioci to nisu mogli da vide, a ranije je otkriveno da su na određenim prozorima postojala čak i posebna okna kako bi se osiguralo da ljudi ne mogu da zavire unutra, piše "Story.hr".

Bonus video:

(Espreso/ Zena.blic/ Viktor Veličković/ Prenela: T.M.)