Princes krofne, Foto: Printscreen/Youtube/mikinakuhinja

TOPE SE U USTIMA

Starinski recept za vazdušaste princes krofne: Evo kako da vam uvek budu sočne, ukusne i bogate kremastim filom

Ako trenutno osećate nostalgiju za prošlim vremenima, vreme je da se vratite u detinjstvo i napravite dobre stare princes krofne.

Objavljeno: 05.10.2024. 20:23h

Teško da postoji osoba koja ne voli princes krofne. Ipak, mnoge domaćice se libe da ih naprave zbog mišljenja da priprema komplikovana. Ipak, predstavljamo vam starinski recept koji će moći i apsolutni početnici uspešno da ga naprave.

Dobro poznati miris domaćih princes krofni može brzo ispuniti vaš dom, a sve što vam treba je dobar provereni recept i malo vremena.

Sastojci:

Testo:

1 šolja vode pola šolje ulja 1 šolja brašna 5 jaja

Fil:

1 l mleka 2 pudinga od vanile 10 kašika šećera 6 kašika brašna 1 margarin

foto: Baka Jelena Petrović

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i ulje pa staviti da provri. Zatim dodati brašno i mešati do se ne zgusne. Potom ostaviti da se prohladi, pa kada bude skroz hladno dodavati 1 po 1 jaje i polako mutiti mikserom da se dobije glatka smesa.

Pleh obložiti pek papirom i na njega malom kašikom stavljati na papir po jednu kašiku testa. Staviti da se ispeče u zarejanu rernu. Nakon što promene boju isključiti rernu i ne otvarati dok se potpuno ne ohladi.

Zatim pređite na pripremu fila. Od litre mleka odvojiti 1 šolju (u tome razmutiti puding) mleka i staviti na šporet da prokuva. U razmućeni puding dodajte 6 kašika brašna i šećer i u provrelo mleko spustiti. Mešati dok se ne zgusne, oko 2,3 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi.

U potpuno hladan fil dodati 1 margarin i umutiti mikserom da bude penasto. Isprečene krofne preseći na pola i puniti filom. Odozgo posluti prah šećerom.

Bonus video:

(Espreso/informer/T.M.)