Groblje, Foto: Godong / robertharding / Profimedia

šta je ovo?

"Bože me oprosti, ali...": Ovo je najbizarniji nadgrobni spomenik koji ste videli, nećete verovati očima! (FOTO)

Mnogi su se odmah zapitali - kako u trenutku najveće tuge neko osmisli baš takav nadgrobni spomenik?

Objavljeno: 05.10.2024. 14:43h

Nadgrobni spomenik jednog preminulog mladog čoveka iz Rusije svrstan je u kategoriju najvećih bizarnosti koje su se u skorije vreme pojavile na društvenim mrežama.

Mnogi su se odmah zapitali - kako u trenutku najveće tuge neko osmisli baš takav nadgrobni spomenik? Sa sve detaljima koji metaforčiki asociraju na smrt i gašenje života - kao što je simbol prazne baterije na telefonu?

A taj momentat 'gašenja telefona' u ovom slučaju ima nedvosmislenu vezu sa životom koji se ugasio, s obzirom na to da je mermerna ploča nad grobom isklesana u obliku ajfon mobilnog telefona. Sa prednje strane je veliki ekran sa fotografijom preminulog momka, dok se sa poležine nalazi prepoznatljiv znak jabuke i tri ucrtane kamere.

Tu je još jedan detalj koji je izazvao jezu svih koji su ovaj prizor videli - vreme na displeju pokazuje tačan trenutak smrti ovog Rusa.

Kamenorezačka kompanija, koja se bavi izradom nadgrobnih spomenika, pohvalila se svojim radom na Instagramu. I što se tiče krajnjeg proizvoda - vrlo su verodostojno preneli čuveni telefon, ali je suština ostala upitna za većinu korisnika društvene mreže X, gde je fotografija postala veoma viralna.

"Toliko mi je sve bizarno", "Je l' će da mu stavljaju novi spomenik sad kad je izašao novi Ajfon 16 pro max?", "Morbidno", "Kako je ovo jadno i bez mozga", pisali su većinom u komentarima ispod objave.

Iako nije prikladno, drugi nisu mogli da se suzdrže od smeha, pa su to i podelili sa drugima.

"Bože me oprosti, ali ismejah se do suza".

Kamenorezac je, između ostalog, dobio pohvale, ali niko nije našao za shodno da se ovo nađe na groblju. Mada, ako je to bila želja porodice, ko smo mi da sudimo?

Bonus video:

(Espreso/ Zena.blic/ Viktor Veličković/ Prenela: T.M.)