Novak Đoković, Foto: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

masters šangaj

Kralj taj-brejkova! Đoković se dobro oznojio na startu Mastersa u Šangaju

Pobeda posle 5 godina

Objavljeno: 05.10.2024. 14:34h > 14:39h

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Mastersa u Šangaju, pošto je u dva seta savladao Amerikanca Aleksa Mikelsena sa 7:6(3), 7:6(9).

Tako je srpski as trijumfovao na tlu Kine nakon pet godina pauze i započeo pohod ka 5. trofeju, koji bi ujedno bio i 100. jubilarni na čitavom ATP turu.

Nije Novak ušao u meč na pravi način dok je njegov rival bio svestan da igra meč karijere. Poklekao je Đoković odmah na startu, da bi motivisani Amerikanac ubrzo stigao do 3:0.

Naravno, svima je bilo jasno da će uslediti odgovor četvrtog tenisera sveta koji je sačekao da Mikelsen popusti na servisu i vratio brejk u 7. gemu.

Odluka je morala da padne u taj-brejku koji je naš teniser odigrao maestralno i poveo sa 1:0.

Njegova statistika ove sezone je neumoljiva kada dobije prvi set, pobedio je u 32 meča kada je osvajao prvi period igre.

Aleks Mikelsenfoto: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Đoković je mnogo bolje počeo drugi set, napravio je brejk već u trećem gemu i činilo se da će sve ubrzo rešiti u svoju korist.

Ipak, nekoliko propuštenih šansi ga je itekako koštalo, pošto Mikelsen u 7. gemu uspeva da nadoknadi brejk.

Ponovo je odluka morala da padne u taj-brejku gde je Novak propustio dve meč lopte, a potom morao da spašava "živu glavu".

Useo je da spase dve set lopte, a potom da konačno realizuje treću.

Jeste Đoković odigrao nešto duži meč nego što se očekivalo, ali treba uzeti u obzir dužu pauzu koju je uzeo nakon US Opena, ali i formu rivala koji trenutno igra tenis karijere.

U narednom kolu ga čeka bolji iz meča Varinka - Koboli.

Bonus video:

(Espreso sport)