Foto: Profimedia

jao!

84 godine za ovo niko nije znao: Čistili kuću posle babine smrti pa pronašli šok stvar, kako je ovo moguće?

Oglasio se odmah unuk

Objavljeno: 05.10.2024. 13:59h

Porodica u Virdžiniji nedavno je izgubila baku i na red je došlo čišćenje njene kuće. U teškoj situaciji zbog gubitka člana porodice, doživeli su i trenutak radosti jer su na dnu zamrzivača pronašli neobično "porodično nasleđe", prenosi Newsweek.

Već su izvadili meso, povrće i ostatke obroka koji se uglavnom mogu pronaći u zamrzivaču, kad su videli keks zamotan u papir s porukom. Pisalo je: “Keks je napravila gospođa Dara L. Čamb u avgustu 1940., u kući Blankenšipovih”.

Unuk Endi Vajsmen rekao je za Newsweek da je porodica u početku bila zabavljena otkrićem, ali su hteli da otkriju zašto ga je baka tako dugo čuvala. Ispostavilo se da ga je verovatno prvi sačuvao Vajsmenov praujak.

Bio je u Drugom svetskom ratu, zbog čega misle da je keks potencijalno bio napravljen za njega pre nego što je otišao u rat, a zatim ga je sačuvao kao uspomenu na svoju majku, prenosi Jutarnji.hr.

Prema tim proračunima, keks je u porodici već 84 godine. Nakon smrti praujaka, neobično nasleđe bilo je prosleđeno njihovoj baki, koja ga je čuvala sledećih 10 godina do smrti.

- Preminula je prošli mesec, upravo je napunila 90 godina. Bio je to lep trenutak opuštenosti u inače stresnoj situaciji. Bilo je smeha i zbunjenosti, uz šale o idejama da ga degustiramo - rekao je Vajsmen za Newsweek.

Dodaje da nasleđe keksa živi i dalje, trenutno je u zamrzivaču njegovih roditelja, ali pretpostavlja da će ga kasnije preuzeti njegova braća.

Bonus video:

(Espreso/ Kurir.rs/ L. S./Prenela:M.S.)