Venčanje, Foto: Profimedia

rodbina na "aparatima"

"Svi su bili zgroženi": Jasmina i njen dečko iznenadili zvanice svojom odlukom na venčanju, malo bi ko...

Termin je bio dogovoren s vlasnikom jednog popularnog zagrebačkog restorana, te su zajedno s njim krenuli da gledaju kalendar

Objavljeno: 05.10.2024. 12:16h

Svi mladenci žele da njihovo venčanje bude posebno i savršeno. Od mesta, datuma, gostiju, programa - sve mora biti baš onako kako su oni to zamislili. Svi koji su prošli kroz organizaciju venčanja znaju koliko odabir lokacije za proslavu venčanja, ali i odabir datuma, mogu biti stresni. Za neke datume čak je potrebno rezervisati i do godinu dana unapred.

Zagrepčanka Jasmina tako je pre sedam godina s tadašnjim verenikom krenula u planiranje venčanja, a dogovor je bio da žele neki datum u jesen kako bi izbegli nesnosne letnje vrućine. Termin je bio dogovoren s vlasnikom jednog popularnog zagrebačkog restorana, te su zajedno s njim krenuli da gledaju kalendar.

Venčanjefoto: Profimedia

Skandal ispao zbog datuma venčanja

“To je bilo rano proleće, rekli smo mu da želimo jesen, najkasnije do polovine oktobra, no on je samo odmahivao glavom i pokazivao nam kalendar, odnosno prekrižene datume koji su značili da je termin rezervisan. ‘Imam vam samo ovaj, ali ga svi nekako izbegavaju,’ rekao je i pokazao nam hemijskom na 13.10. Bez puno razmišljanja rekli smo gotovo u isti glas da može, a on je tiho rekao, 'Ali to je petak 13.'”, ispričala je Jasmina za portal " Zagreb.info."

S lakoćom su rezervisali bend, cvećaru, fotografa i crkvu jer je taj datum uglavnom bio slobodan.

Osude na račun mladenaca dolazile sa svih strana

“Nisam ni sanjala kako će nam organizacija venčanja proći glatko, bez imalo stresa,” rekla je Jasmina.

No, ono što nije očekivala bila je reakcija rodbine i prijatelja. “Svi su se zgražali, kao da smo napravili zločin, a ne organizovali svadbu. Kad smo pozivali ljude, naslušali smo se takvih gluposti, od toga da smo si navukli nesreću u startu, da je to vražji datum pa da niko normalan ne radi svadbu na taj dan. A nama je baš bilo super, sve je prošlo tako spontano, baš kao i ono što je usledilo i što živimo evo već šestu godinu zaredom,” zaključila je ona na kraju.

Bonus video:

(Espreso/Zagreb.info/M.L.)