Foto: Print Screen Youtube/ Lewd Serbian Girls

kakva promena!

O ovom skandalu je brujala zemlja: Najlepšu Jugoslovenku muž ostavio trudnu zbog poznate glumice, a onda je...

Između dva braka dogodila joj se ljubavna priča koja zaslužuje da se nađe na filmu

Objavljeno: 06.10.2024. 06:45h

Liv Ulman u decembru će napuniti 86 godina, ali i danas nosi titulu najpoznatije norveške glumice, kao članica društva skandinavskih diva kojem su pripadale i Greta Garbo i Ingrid Bergman.

Često je sarađivala sa Ingmarom Bergmanom, što je i logično jer je bila muza i velika ljubav legendarnog švedskog reditelja, s kojim je dobila ćerku Lin.

Međutim, dobitnica brojnih prestižnih priznanja, među kojima je i Oskar za životno delo, nikada sa Bergmanom nije stala pred oltar.

Liv Ulman udavala se dva puta. Između dva braka dogodila joj se ljubavna priča koja zaslužuje da se nađe na filmu. Naime, zaljubila se u uglednog beogradskog novinara i plejboja Dragana Babića, i to na prvi pogled, usred intervjua koji je radio s njom za jedan od svojih kultnih televizijskih serijala, "To sam ja".

Bili su u vezi nekoliko godina, a Liv je zbog njega često posećivala Beograd. Bila je, kažu svedoci vremena, rado viđena gošća na srpskim slavama. U svojim memoarima pisala je o vezi sa zgodnim Beograđaninom, ali je izbegla konkretne detalje. No, pisali su i drugi. Bora Ćosić, na primer.

"Lepi momak iz Beograda, inteligentan, uspešan u televizijskom poslu, onaj koji je doveo Liv Ulman u našu kuću. Bili su kratko privlačan par, nije umeo da prevlada svoju frustraciju, kako živeti sa svetskom zvezdom. Osim svega, od oca radnika, partizanskog ratnika, palog u onom ratu, i matere, rigidne pravnice, sudije Vrhovnog suda, kojoj se dopalo da bude žena proletera. Sa Draganom sam bivao na mnogim mestima, puno toga popili smo skupa… Bio je trajno opsednut literaturom, samo da napiše malu knjižicu tipa "Stranca"! Nije se mogao svrteti tamo na Central Parku sa Liv, uz Vudija Alena i ostale, gonio je da skaču sa stene u Algarve, da bi se ubili, bezuspešno. A kad su se našli na otoku, kod Bergmana, stari cinik ih je smestio u apartman iz filma "Bračni život"…“

FOTO: Print Screen Youtube/ Lewd Serbian Girls
FOTO: Print Screen Youtube/ Lewd Serbian Girls
FOTO: Print Screen Youtube/ Lewd Serbian Girls
FOTO: Print Screen Youtube/ Lewd Serbian Girls

I bila bi to jedna lepa, filmska ljubavna priča, da Dragan zbog Liv Ulman nije ostavio svoju drugu suprugu Terezu Đelmiš, koja je tada bila u sedmom mesecu trudnoće.

Nekadašnja Mis Jugoslavije, prevodilac, lektorka i novinarka, nedavno je u emisiji "Dok anđeli spavaju" pričala o svom životu, dotakavši se i ljubavi sa Babićem, koji je preminuo 2013. godine.

Otkrila je i kako se osećala kada je saznala da se zaljubio u drugu. Dragan je zbog Liv napustio nju, svoj posao, zemlju.

foto: prentscreen/youtube/ Dok andjeli spavaju

– Plakala sam tri meseca, a onda se rodio naš sin, i moj život je dobio drugi smisao.

Iste godine kada je svet ugledao njihov sin Damjan, Tereza i Dragan su se razveli.

– Razumela sam ga i oprostila sam mu, jer ni on nije znao šta treba da radi, jer je bio jedno nežno biće. Volim ga kao čoveka kakav je bio, ni za šta ga ne krivim, imao je ljudsko pravo da prati svoje srce – rekla je Tereza u emisiji.

Bonus video:

(Espreso/Blic žena/ Prenela:M.S.)