Nikola Jokić na meču protiv Bostona u Abu Dabiju, Foto: Fadel Senna / AFP / Profimedia

nba

Jokić dominirao, pa odmarao: Denver poražen od šampiona!

Sjajan meč u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata

Objavljeno: 04.10.2024. 20:41h > 20:47h

Aktuelni šampioni NBA lige, ekipa Boston Seltiksa pobedila je Denver Nagetse 107:103 u pripremnom meču odigranom u Abu Dabiju.

U duleu između Denver Nagetsa i NBA šampiona Bostona, Nikola Jokić se vratio na teren u Abu Dabiju na kojem je igrao za nacionalni tim Srbije protiv ekipe SAD-a, pred Olimpijske igre u Parizu. Utakmica je počela minutom ćutanja za legendarnog Dikembea Mutomba, a Jokić je odmah pokazao svoju dominaciju.

U prvih nekoliko minuta, Denver je bolje počeo i došao do 15:9. Potom, u igru je sredinom prve deonice ušao Rasel vesbruk i odmah pogodio trojku. Ipak, vrlo brzo, aktuelni NBA šampion je uhvatio rezultatski priključak, pre svega, zahvaljujući raspoloženom Pejtonu Pričardu koj ije ubacio četiri torjke iz šest pokušaja.Do poluvremena, igralo se u serijama.

Jokić je nastavio sa sjajnom igrom i nije dozvolio rivalo da uveća vođstvo i bio je nezaustavljiv. Denver je uspeo da zadrži prednost, a na kraju poluvremena rezultat je bio 63:56 za Denver.

Obe ekipe su pokazale visoku energiju, ali Denver je uspeo da iskoristi svoje ofanzivne kvalitete, dok je Boston pokušavao da prati ritam tima iz Kolorada.

U timu Denvera najdominatniji je bio Jokić, koji je imao 14. poena, 8 skokova i dve asistencije.

Na startu drugog poluvremena, dva brza faula Seltiksa, a Denver preko Strotera dolazi do serije od 11:0. Jokić je dobar deo treće četvrtine presedeo na klupi, ali je Denver uspevao da održi prednost od desetak poena.

Ipak, ponovo se razigrao neverovatni Pejton Pričard. Nizao je trojke "kao na traci" košarkaš Bostona, i u potpunosti iskoristio činjenicu da glavnih igrača Denvera nije bilo na terenu. Tako, do do kraja treće deonice, Boston prilazi na 80:79.

Foto: Tanjug/AP

Na startu četvrte deonice, Keta postiže poene za izjednačenje 81:81, a onda Boston dolazi i do vođstva. Od tog momenta aktuelni NBA šampion je konstantno bio u minimalnom vođstvu. Kako Nikola Jokić nije ulazio u igru, igrači Seltiksa su to koristili i održavali vođstvo.

Na samom kraju, Denver je prišao na 105:103, ali je Boston ipak upisao trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je neverovatni Pejton Pričard, tejtum je ubacio 12, a Piterson 10 poena. U timu Denvera, najefikasniji je bio Nikola Jokić sa 14 poena, 8 skokova i dve asistencije, a pratili su ga Majk Porter Džunior i Rasel Vesbruk sa po 12, dok je Stroter postigao 11 poena.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/S.G./Preneo: A.K.)