TOPI SE
Ruska domaćica podelila recept za kremastu Napoleon tortu koju ćete tamaniti: Poslastica od 12 kora bogata filom
Kremasta, a izdašna torta koju ćete praviti za svako slavlje
Ljubitelji dobrog zalogaja znaju da je za pripremu određenih poslastica potrebno više vremena, truda i novca, ali se ta trud uvek i te kako isplati. Ova Napoleon torta je baš jedna od tih.
Za njenu pripremu je potrebno napraviti prvo kore, a onda i ukusan fil. U narednom receptu pronađite detaljno uputstvo i prionite na posao.
Za kore:
550 g brašna 300 g putera ili margarina 1 jaje pola kašičice soli 1 kašika sirćeta 180 ml ledene vode
Priprema:
Smrznuti puter umočite u brašno, narendajte na krupno rende i rendajte dok se ne formiraju mrvice. Sve ostalo posebno izmešati i sipati u izrendan margarin. Brzo zamesite testo i stavite ga u frižider na 1 sat.
Zatim podelite testo na 12 delova, prečnika oko 22 cm. Svaku koru tanko razvaljajte i pecite na 200° dok ne porumeni.
Za krem:
- 400 g mleka
- 1 jaje
- 40 g skroba
- 200 g šećera
- 100 g putera
- 200 g kajmaka
Priprema:
Staviti mleko da prokuva. Posebno pomešajte šećer, skrob i jaje. U njih u tankom mlazu sipajte vrelo mleko, mešajući mutilicom. Vratite ovu mešavinu na vatru i kuvajte dok se ne zgusne.
U vrelu mešavinu dodajte puter i mešajte dok ne postane glatko. Pustite da se potpuno ohladi. U ohlađenu kremu dodati šlag. Izmešati.
Filovati kora, fil, kora,fil sve dok se ne potrši sve. Odozgo ukrasite po želji.
Bonus video:
(Espreso/glossy/T.M.)