Napoleon torta od 12 kora, Foto: Printscreen/Instagram/recepti_s_izuminkoy

TOPI SE

Ruska domaćica podelila recept za kremastu Napoleon tortu koju ćete tamaniti: Poslastica od 12 kora bogata filom

Kremasta, a izdašna torta koju ćete praviti za svako slavlje

Objavljeno: 04.10.2024. 19:46h

Ljubitelji dobrog zalogaja znaju da je za pripremu određenih poslastica potrebno više vremena, truda i novca, ali se ta trud uvek i te kako isplati. Ova Napoleon torta je baš jedna od tih.

Za njenu pripremu je potrebno napraviti prvo kore, a onda i ukusan fil. U narednom receptu pronađite detaljno uputstvo i prionite na posao.

Za kore:

550 g brašna 300 g putera ili margarina 1 jaje pola kašičice soli 1 kašika sirćeta 180 ml ledene vode

Priprema:

Smrznuti puter umočite u brašno, narendajte na krupno rende i rendajte dok se ne formiraju mrvice. Sve ostalo posebno izmešati i sipati u izrendan margarin. Brzo zamesite testo i stavite ga u frižider na 1 sat.

Zatim podelite testo na 12 delova, prečnika oko 22 cm. Svaku koru tanko razvaljajte i pecite na 200° dok ne porumeni.

Za krem:

  • 400 g mleka
  • 1 jaje
  • 40 g skroba
  • 200 g šećera
  • 100 g putera
  • 200 g kajmaka

Priprema:

Staviti mleko da prokuva. Posebno pomešajte šećer, skrob i jaje. U njih u tankom mlazu sipajte vrelo mleko, mešajući mutilicom. Vratite ovu mešavinu na vatru i kuvajte dok se ne zgusne.

U vrelu mešavinu dodajte puter i mešajte dok ne postane glatko. Pustite da se potpuno ohladi. U ohlađenu kremu dodati šlag. Izmešati.

Filovati kora, fil, kora,fil sve dok se ne potrši sve. Odozgo ukrasite po želji.

Bonus video:

(Espreso/glossy/T.M.)