saznalo se
Ovakvu piletinu je pravio Stevo Karapandža: Recept će vas zakucati na mestu, a u jednom domaćice u Srbiji greše
Ovo je najbolji recept za piletinu u šafranu
Legendarni Stevo Karapandža, jedna od naših najboljih kuvara, uveo je potpuno drugačiji prikaz kulinarstva u bivšoj Jugoslaviji, pre više od tri decenije.
A ovaj njegov recept za divnu i ukusnu piletinu morate obavezno probati.
PILETINA U ŠAFRANU
Potrebno je:
1 celo pile,
50 g maslaca,
0,3 dl ulja,
50 g celera,
1 čen belog luka,
1 glavica crvenog luka,
2 dl belog vina,
1 kašika gustina,
prstohvat šafrana,
so,
biber
Priprema:
Očistite pile i isecite ga na osam delova. Svaki komad posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i propržite na ulju.
Kad je meso dobilo zlatnožutu boju, stavite piletinu na poseban pleh, prekrijte sitno nasečenim celerom, šniticama crvenog luka, seckanim belim lukom i prstohvatom šafrana.
Podlijte vinom i stavite u rernu da se peče. Kad piletina omekša, izvadite je iz pleha na toplo mesto, a sos doterajte.
U malo vode ili vina razmutite kašiku gustina, pa ulijte u sos od pečenja. Doterajte ukus dodavanjem svežeg hladnog maslaca, koji pustite da se lagano rastopi.
Bonus video:
(Espreso / Stil kurir/ Prenela:M.S.)