Nevreme u Srbiji/Ilustracija, Foto: Espreso

prava jesen

Crni oblaci se nadvili nad Srbijom, kiša pljušti širom zemlje: RHMZ popalio meteoalarme - haos tek stiže

Zbog toga je u delovima Srbije danas na snazi žuti i narandžasti meteoalarm

Objavljeno: 04.10.2024. 12:35h > 12:42h

Jako nevreme zahvatilo je region, kiša pljušti satima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a najdramatičnije je trenutno u BiH, naročito u opštini Jablanica.

U Srbiji takođe pljušti kiša, i u našoj zemlji su upaljeni meteoalarmi, negde i zbog tri čak pojave. Kiša će da pada ceo vikend, a kako će se kretati ti crni oblaci, pogledajte u vidu u okviru teksta.

Prema upozorenjima objavljenim na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), tokom današnjeg dana pašće velika količina kiše i u Srbiji:

"Tokom jutra više padavina bilo je na severu i zapadu, dok će se u drugom delu dana one preseliti na jug i jugoistok Srbije uz prosečnu količinu od 10 do 30 mm, lokalno do čak 40 mm", objavljeno je na sajtu RHMZ.

Otac sa sinom ispod kišobranafoto: Zorana Jevtić, vremeradar.rs

Kretanje oblaka nad Srbijom od danas pa do nedelje u ponoć

Zbog toga je u delovima Srbije danas na snazi žuti i narandžasti meteoalarm.

"Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim plјuskovima, a samo će pre podne na jugu i istoku zemlјe biti suvo. Ujutro i pre podne duvaće umeren i jak, u planinskim predelima i košavskom području ponegde i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni i u postepenom slablјenju do kraja dana.Najviša temperatura od 16 stepeni, na severozapadu do 27 srepeni na jugoistoku Srbije.

Kiša i grmljavina i za vikend

Nevreme/Ilustracijafoto: Espreso.co.rs

Za vikend (05. i 06.10.) i dalјe ćemo povremeno imati kratkotrajna kišu i lokalne plјuskove sa grmlјavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlјe, ali se obilne padavine ne očekuju, objavio je RHMZ.

Početkom naredne sedmice, u ponedelјak i utorak (07. i 08.10.) biće pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a u sredu (09.10.) novo prolazno naoblačenje s kišom.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Nataša Jovanović/Prenela: N.J)