Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

pažnja

Ovo je jedino pravo vreme za kiseljenje kupusa: Evo kada treba staviti da se kiseli, samo tada je čisti lek

Ukoliko želite da napravite najlepši kiseli kupus, pored dobrog odabira namirnica za pripremu, veoma je važni kada ćete ga staviti da se kiseli.

Objavljeno: 04.10.2024. 11:51h > 11:54h

Srpske domaćice su uveliko počele da kisele kupus za zimu, a sem što je veoma ukusan, kiseli kupus je izuzetno zdrav.

Pravi je izvor vitamina C i K, koji tokom zimskih dana idealno podižu imunitet.

Ukoliko želite da napravite najlepši kiseli kupus, pored dobrog odabira namirnica za pripremu, veoma je važni kada ćete ga staviti da se kiseli.

Kiseli kupusfoto: Printscreen/Youtube/Marina's kitchen

Preporučuje se da je najbolje vreme za kiseljenje kupusa sredina oktobra. Proces biofermentacije u kiselom kupusu zahteva da temperature budu stabilne bez previše oscilacija i to od 18 do 21 stepen. Najbolje mesto za čuvanje kupusa je u podrumu, gde nema prevelikih razlika u temperaturi, kao što nije slučaj ukoliko ga držite na balkonu.

(Espreso/lepote Srbije/prenela PV)