Poplave u BiH, Foto: Elvis BARUKCIC / AFP / Profimedia

BROJ ŽRTAVA RASTE

20 osoba stradalo u katastrofalnim poplavama širom BiH? Ministar otkrio strašne detalje, trudnica izgubila bebu!

Obilne padavine koje su tokom noći zahvatile veći deo Bosne i Hercegovine izazvale su poplave u više gradova

Objavljeno: 04.10.2024. 11:48h > 11:57h

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u programu Al Džazire otkrio je da je 20 osoba nastradalo u katastrofalnim poplavama i odronima u ovoj državi.

Istakao je da se radi o nezvaničnim informacijama sa terena.

- Ali broj žrtava, nažalost, raste - kaže Helez.

Apokalipsa u BiH, dramatično posle jakog nevremena

Obilne padavine koje su tokom noći zahvatile veći deo Bosne i Hercegovine izazvale su poplave u više gradova. U Jablanici, Kiseljaku, Kreševu, Busovači i Fojnici poplavljene su ulice i stambeni objekti. Resorni ministar potvrdio informaciju da ima stradalih.

- Zbog velikih poplava i odrona ugroženo je mnogobrojno stanovništvo, uz informacije da ima žrtava kao i veliki broj povređenih i nestalih osoba - saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Nevreme je i u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, čitajte o tome u našem posebnom tekstu.

Trudnica iz Jablanice izgubila bebu

Iz Kantonalne bolnice Dr Safet Mujić nam je potvrđeno da su ekipe uspele evakuisati žensku osobu u osmom mesecu trudnoće koja je potom dovezena u ovu bolnicu. Trudnica je podvrgnuta operativnom zahvatu i za sada je stabilno, ali je, nažalost, izgubila bebu.

Takođe, veliki broj ekipa Hitne medicinske pomoći iz Mostara je upućen prema Jablanici. Na terenu su brojne ekipe GSS i civilne zaštite koje pokušavaju doći do unesrećenih kako bih potom mogle preuzeti ekipe Hitne pomoći. Nažalost, prema neslužbenim informacijama iz spasilačkih službi više osoba je smrtno stradalo.

Bonus video:

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)