Poplave na području Fojnice, Foto: Printscreen/ Facebook/ Fojnica.net

dramatično

Strašne poplave pogodile i Fojnicu: Brojna naselja potpuno odsečena, ulice pretvorene u reke! (VIDEO)

Pod vodom su se našla naselja Podcitonja, Naselje Budućnosti, Nadbare, delovi Šćitova i Pločara, kao i ostala naselja prema Kiseljaku u okolini reke

Objavljeno: 04.10.2024. 11:06h > 11:52h

Kiša koja je sinoć padala na području Fojnice i okoline izazvala je strašne poplave, ostavljajući iza sebe velike štete i pustoš.

Pod vodom su se našla naselja Podcitonja, Naselje Budućnosti, Nadbare, delovi Šćitova i Pločara, kao i ostala naselja prema Kiseljaku u okolini reke, javlja Klix.ba.

Brojna naselja, uključujući Bakoviće, Gojeviće, Lužine, Luke, Biliće, Praje i Dusinu, potpuno su odsečena, a pristup tim područjima je nemoguć. Reka Gvožđanka (Željeznica) je jutros pokazivala znakove povlačenja, ali situacija je i dalje vrlo ozbiljna.

Štete su ogromne, ali srećom, za sada nema potvrđenih ljudskih žrtava.

Naselje Zimije je u potpunosti blokirano, a spasilačke ekipe rade na spasavanju mosta koji predstavlja jedinu vezu s tim područjem. Voda je prodrla u kuće, a bujice su razrovarile puteve, ostavljajući meštane u velikoj opasnosti i bez pomoći, prenosi Fojnica.net.

Spasilačke ekipe ulažu maksimalne napore da pruže pomoć, ali pristup najugroženijim područjima i dalje je otežan zbog uništenih puteva.

U mestu Luke stanje se pogoršava.

Spasilačke ekipe nastavljaju potragu za preživelima, a građani su pozvani na maksimalan oprez i pridržavanje uputstava nadležnih službi.

Bonus video:

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)