Nikola i Lane, Foto: Printscreen/Youtube/ Info LIGA Ivanjica

preslatko!

Dok je brao jagode u šumi, Nikola čuo tužne zvuke: Usledilo je prijateljstvo o kojem se čuje samo u pričama! VIDEO

Mladi Nikola je u šumi pronašao lane, danas su nerazdvojni

Objavljeno: 03.10.2024. 17:57h

Četrnaestogodišnji Nikola Todorović iz sela Močioci kod Ivanjice ima nesvakidašnjeg kućnog ljubimca. Reč je o lanetu koje je našao u šumi dok je sa ocem brao jagode. Tek rođena životinja ležala je u travici ispuštajući tužne zvuke, potpuno bespomoćna i uplašena. Nikola je bez razmišljanja lane poneo kući i uz puno ljubavi i truda, udahnuo mu nov, bezbrižan život, navodi Infoliga.

Lanefoto: Printscreen/Youtube/ Info LIGA Ivanjica

Bambika, kako je Nikola nazvao svog kućnog ljubimca, nema roditelje ali se pokraj njega oseća bezbrižno i voljeno i svaki dan, kada se vraća iz škole, beskrajno mu se obraduje. U početku je hranio i budio se noću na svaka dva, tri sata.

Iako za ove životinje važi pravilo da su veoma bojažljive, zahvaljujući porodici Todorović Bambika je postala veoma pitoma, pa se odlično slaže i sa Nikolinim drugarima.

Bambika je već četiri meseca u porodici Todorović. Ubrzo će izrasti u lepu srnu koja će možda potražiti život u svom prirodnom okruženju, ali je sigurno da ljubav i pažnju sa kojom je odgajana u porodici Todorović nikada neće zaboraviti.

Nikola kaže da će je pustiti u prirodu kada bude još malo porasla.

Bonus video:

(Espreso / Infoliga / Prenela: J.N.)