Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport

humska 1

Katastrofa: Partizan ostaje bez Evrope?

Crno-belima se crno piše

Objavljeno: 03.10.2024. 16:04h > 16:07h

Fudbalski klub Partizan može da dobije licencu za takmičenje u Evropi, ako u narednim mesecima izmiri goruće obaveze u iznosu od 15 miliona evra, saznaje Kurir.

Prema informacija do kojih je Kurir došao, dug je veći od 60 miliona evra, a posebno je opterećujuća četvrtina tih obaveza jer su oni direktno povezani sa dobijanjem licence za učešće u evrokupovima naredne sezone. Naravno, sve pod uslovom da Partizan uopšte izbori plasman u Evropu jer je ovaj tim trenutno na 6. mestu tabele Superlige Srbije, doduše uz dve utakmice manje od većine rivala.

Rasim Ljajić biće izabran za novo čelnika kluba iz Humske ulice, a već sada je izvesno da ga na novom zadatku čeka ogroman broj problema. Pre svega - finansije kluba koje su totalno uništene i pravi izraz glasi "klub je opustošen".

Rasim Ljajićfoto: Starsport

Bivši ministar i član uprave crno-belih već pravi tim, ali i plan za rešavanje gorućih problema. Do 15 miliona u kratkom roku je nemoguće doći, pa će uslediti razgovori i pokušaji da se deo obaveza prolongira. Ljajiću je potrebno da u klub dovede i uspešne privrednike koje bi bili spremni da ulože novac i pomognu spašavanju Partizana.

Dva prioriteta biće pred novim rukovodstvom. Finansijska stabilizacija, pre svega, a zatim Omladinska škola. To je segment gde su crno-beli razoreni, a samim tim i ostali bez glavnog izvora prihoda. U Evropi nisu imali apsolutno nikakve rezultate, samim tim su ostajali bez para od UEFA, a kada je zakazala i Omladinska škola - postalo je jasno da klub ide u propast. Uz sve to dovođenju su katastrofalni strani fudbaleri i to za veliki novac.

Ljajića čeka najteži izazovu u karijeri. Osim svih gorućih pitanja, Rasim će morati da povrati i poverenje navijača Partizana. Pristalice crno-belih već odavno su "digle ruke" od fudbalske sekcije.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Preneo: A.K.)