Košarkaši Crvene zvezde, Foto: FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

crveno-beli

Delije u ekstazi: Zvezda piše istoriju u Evroligi?

Ovo navijači žele da čuju

Objavljeno: 03.10.2024. 15:50h

Novi košarkaš Crvene zvezde Ajzea Kenan za "Eurohoops" govorio je o crveno-belima, ali i očekivanjima od predstojeće sezone.

Amerikanac se dobro oseća u Beogradu.

Ajzea Kenanfoto: FOTO: KK Crvena zvezda

- Dobar je osećaj. Imamo dobru grupu momaka i sjajnog trenera. Razgovarao je sa mnom i dao mi samopouzdanje u vezi sa onim što želi da izgradi, dopuštajući mi da budem ono što jesam. Uz njegov cilj da pobeđujemo, da stignemo do plej-ofa, a nadam se i do Fajnal fora, to su sve stvari u kojima želim da učestvujem. Organizacija je sjajna, i zato mi je bilo lako da dođem.

On je prethodne dve sezone proveo u Olimpijakosu i imao je prilike da vidi žestoko rivalstvo sa Panatinaikosom. U Zvezdi ga očekuje slična situacija sa Partizanom. - Volim takvu atmosferu i takve utakmice. Imamo jedne od najboljih, ako ne i najbolje navijače u Evroligi. Biti deo ove porodice i pritom ne morati menjati boje, velika je motivacija, i uzbuđen sam što ću pokušati da uradim nešto što nije urađeno ranije. To što sam bio deo grčkog rivalstva pripremilo me je za beogradski derbi. Još jedna sjajna prilika da izađemo na teren, takmičim nse sa braćom, sa timom, da pokušamo da pobedimo i završimo posao onako kako treba.

On je uveren da Crvena zvezda može da napravi iskorak u Evroligi.

Ajzea Kenanfoto: FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

- Mislim da imamo prave igrače da napravimo pomak, ali moramo da idemo korak po korak. Svi smo novi ovde, pa moramo da gradimo hemiju. Sviđaju mi se naše šanse protiv bilo koga - jasan je bio Kenan. Uzbuđen je što ima priliku da igra zajedno sa Milošem Teodosićem. - Definitivno ću ga dosta toga pitati. Mnogo mi znači da igram sa njim. Mrzeo sam da igram protiv njega jer sam znao koliko je talentovan. Ja sam defanzivac, a način na koji igram odbranu, činjenica da je i dalje uspevao da pravi takve pasove, samo pokazuje koliko je dobar igrač i koliko voli i poštuje ovu igru. Biti na terenu sa njim, sa šuterom poput mene, ne mogu da dočekam.

Bonus video:

(Espreso/Preneo: A.K.)