Bora Đorđević, Foto: Nemanja Pančić

detalji

Udovica Bore Đorđevića stopirala projekciju dokumentarca o Čorbi: Pojavilo se sledeće saopštenje o ovom događaju

Uvažavajući patnju i bol Borine udovice nisu prikazali dokumentarac

Objavljeno: 03.10.2024. 15:33h

Udovica Bore Đorđevića, Dubravka, stopirala je projekciju dokumentarnog filma "Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može", autora Sandre Rančić i Dušana Vesića, koja je trebalo da se održi u okviru devetog međunarodnog festivala "Dok en ritam".

Jedan od autora je na društvenoj mreži napisao da, iako imaju Borino pismenu saglasnot, uvažavajući patnju i bol Borine udovice nisu prikazali dokumentarac.

"Žao mi je što moram da javim da projekcije filma "Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može", koja je bila zakazana u "Dorćol platzu" - NEĆE BITI. Razlog leži u činjenici da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji. Ne znamo tačno zašto je tako, niti je dobra prilika da to utvrđujemo jer je sve još sveže i možemo da razumemo da su emocije pomešane. Dužan sam, međutim, da kažem da mi imamo Borinu pismenu saglasnost, datu doduše u vreme kad se njih dvoje nisu još poznavali. Takođe, pre izvršene ostavinske rasprave, gde nadležni sud odlučuje o pravnom nasledstvu, ona - čisto pravno gledano - nema mogućnosti da utiče na bilo šta. Imajući, međutim, u vidu da ga je ona negovala tih poslednjih godina života, da je ne bismo nepotrebno uznemiravali, a iz poštovanja prema Bori, Sandra Rančić i ja smo odlučili da otkažemo večerašnju projekciju. Ponavljam, žao mi je. Ovo je ispalo toliko glupo da nemam reči", naposao je Vesić.

foto: Printscreen/Dusan Vesic

Reč je o dokumentarcu od 90 minuta, koji je rađen 2013. godine.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/prenela:B.S.)