Seka Aleksić, Foto: Printscreen/Instagram/seka_aleksic

SAZNAJTE

Seka Aleksić se oglasila povodom štrajka prosvetara! Pevačica objavila sliku sa skupa i poručila ovo!

Seka je objavila sliku sa protesta, uslikanau s jedne zgrade iz Beograda i pružila im podršku

Objavljeno: 03.10.2024. 12:47h > 12:49h

Pevačica Seka Aleksić podržala je de deo radnika zaposlenih u prosveti, koji su nezadovoljni odgovorom Vlade povodom zahteva za poboljšanje njihovog materijalnog položaja i povećanja zarada.

Naime, predstavnici četiri sindikata u prosveti, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Gradskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" i Sindikata radnika u prosveti Srbije traže od Vlade da se njihove plate povećaju toliko da dostignu republički prosek, kao i da povećanje plate bude u jednakom procentu za sve zaposlene u prosveti, za nastavni i nenastavni kadar.

Seka je objavila sliku sa protesta, uslikanau s jedne zgrade iz Beograda i pružila im podršku:

- Podrška protestu sindikata prosvetnih radnika - napisala je Seka.

foto: Printscreen/Instagram/seka_aleksic

Podsetimo, predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je pre nekoliko nedelja da štrajkovi nisu dobro rešenje, da ne vode ka dogovoru vlade sa sindikatima prosvetara i pozvao ih da se vrate dijalogu.

Predsednik Vlade je rekao i da je država, tokom pregovora sa sindikatima, izašla sa konkretnom ponudom za poboljšanje materijalnih uslova prosvetnih radnika, odnosno da najveće povećanje plata počne 1. januara 2025. godine i da za prosvetne radnike bude za 50 odsto više u odnosu na ceo javni sektor.

Bonus video:

(Espreso/telegraf)