Policija, Foto: Emilija Jovanović

tuča kobno završila

Uhapšene tri osobe zbog ubistva Srbina u Austriji: Sumnja se da su se 4 meseca skrivali u ovom gradu u Srbiji

Pre tuče koja je dovela do smrtnog ishoda jednog od učesnika, došlo je do kraće svađe

Objavljeno: 03.10.2024. 12:10h > 12:14h

Pripadnici MUP Srbije uhapsili su Sašu K., Sašu J. i Milovana J., inače trojicu begunaca koji se sumnjiče da su 29. maja u austrijskom gradu Fezendorfu, zapadno od Beča, brutalno pretukli zemljake Zlatomira J. (66) i njegovog sina Zlatana J. (29).

Oni su, podsetimo, nakon žuste rasprave na jednom dečijem rođendanu, kako se sumnja, nasrnuli na oca i sina, tukli ih i rukama i nogama, da bi stariji čovek usled zadobijenih povreda posle nekoliko dana preminuo u bolnici.

Naša policija je u saradnji sa kolegama iz Austrije, intenzivno tragala za osumnjičenima za ovo nemilosrdno ubistvo, a trojici osumnjičenih su pre nekoliko dana lisice stavljene u Valjevu, njihovom rodnom gradu. Uhapšeni su posle četiri meseca skrivanja od austrijske policije.

- Saša K., Saša J. i Milovan J. četiri meseca nalazili su se u bekstvu, a sumnja se da su odmah nakon tuče napustili Austriju gde se krivično delo dogodilo. Članovi porodice pokojnog čoveka, koji su takođe iz Valjeva, ranije su pričali da osumnjičene viđaju u ovom srpskom gradu, te da im nije nimalo prijatno zbog toga - navodi izvor.

Austrijska policijafoto: EPA MAX SLOVENCIK

Kako piše Heute.at, juče ujutru, srpska policija je došla do mesta gde su trojica osumnjičenih pritajili u poslednje vreme, nakon čega su im stavljene lisice na ruke.

Podsećanja radi, pre tuče koja je dovela do smrtnog ishoda jednog od učesnika, došlo je do kraće svađe, a kao motiv napada navodi se to što se navodno Zlatan J. zabavljao sa ćerkom Saše J. i koji to nije odobravao!

- Ta veza je bila razlog zbog koje je dugo vremena između dve porodice postojala netrpeljivost. I ranije je bilo incidenata, ali sve je kulminiralo krajem maja kada su se Zlatomir i Zlatan na proslavi dečijeg rođendana susreli sa Sašom i njegovim sinom Milovanom koji su bili u društvu nećaka Saše K. - preneli su austrijski mediji reči jednog od očevidaca.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/M.L.)